Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 la matematică. Teste de antrenament pentru elevi

Vor fi trei subiecte, a câte 30 de puncte fiecare

A rămas mai puțin de o săptămână până când elevii de clasa a VIII-a vor susține examenele de la Evaluarea Națională. Sunt examene importante, căci ulterior în funcție de acestea elevii vor ajunge la liceu. Pentru că mai au puțin timp pentru pregătire, puteți vedea mai jos modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 la matematică. Ministerul Educației a publicat și baremele de corectare.

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc de examene. Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 la matematică

După aproximativ trei săptămâni de grevă profesorii au revenit la catedre și se pregătesc alături de elevi de Evaluarea Națională 2023. Examenele se vor susține conform calendarului. Simulările au avut loc în luna martie, iar acum elevii se pregătesc să susțină adevăratele examene, care le vor concretiza următorii patru ani de învățământ.

Modelele de subiecte și baremele de corectare au fost publicate de către Ministerul Educației și le poți vedea pe edu.ro.

Cum se vor desfășura examenele de la Evaluare Națională și ce trebuie să știe elevii

Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. Conform modelelor publicate de Ministerul Educației, primul subiect valoarează 30 de puncte, al doilea 30 de puncte, al treilea tot 30 de puncte, 10 puncte fiind din oficiu.

Vezi și – Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 la Limba Română. Prima probă scrisă are loc pe 19 iunie

Calendarul examenelor de la Evaluarea Națională 2023

După greva profesorilor se va respecta programul inițial transmis de Ministerul Educației pentru examenele de la Evaluarea Națională. Așadar, pe 19 iunie va fi proba la limba română, pe 21 iunie va avea loc a doua probă, cea la matematică, urmând ca pe 22 iunie să fie organizată proba scrisă la limba maternă, pentru elevii care fac parte din grupuri de minorități. Primele rezultate se vor afișa pe 28 iunie, ia rezultatele de după contestații vor apărea pe 4 iunie 2023.

6 – 9 iunie 2023 – Înscrierea la Evaluarea Națională
9 iunie 2023 – Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
19 iunie 2023 – Limba și literatura română – probă scrisă
21 iunie 2023 – Matematica – probă scrisă
22 iunie 2023 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
28 iunie 2023 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
29 iunie – 4 iulie 2023 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2023 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Cum sunt plătiți profesorii supraveghetori și cei care corectează lucrările de la Evaluarea Națională 2023

Anul acesta, Ministerul Educației a anunțat că vrea să majoreze cu 25% sumele pe care le vor primi profesorii supraveghetori și cei care corectează lucrările de la Evaluarea Națională.

Așadar, potrivit ordinul ministrului Educației nr. 4143 din 4 mai 2023, sumele sunt:

„Art. 1 (1) Personalul didactic care face parte din comisiile organizate în unitățile de învățământ pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a este plătit după cum urmează:
a) președinte – 642 lei;
b) membri, cu excepția persoanei responsabile cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video – 589 lei;
c) asistent- 118 lei/zi.

(2) Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele de evaluare /comisiile de contestațîi pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a, este plătit după cum urmează:
a) președintele: (i) la o comisie de până la 1000 de candidați (inclusiv) — 1498 lei; (îi) la o comisie de peste 1000 de candidați – 1605 lei;
b) secretar, cadru didactic cu abilititi în operarea pe calculator/informatician, membru – 749 lei;
c) profesor evaluator – 12 lei/lucrare corectată.

(3) Pentru activitatea desfășurată în evaluarea națională, persoană responsabilă cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor școlare/persoană de contact din unitatea de învățământ/centrul de comunicare este plătită cu 1017 lei.

(4) Pentru activitatea desfășurată în Evaluarea națională, persoană responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video este plătită cu 589 lei”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *