Momentele grele care au marcat-o pe Dana Săvuică. „Am pierdut atâția ani și atâta energie pentru o luptă fără sens” VIDEO EXCLUSIV

Dana Săvuică: „Nu trebuia decât să caut în mine”

Scris de: Daoud Andra

13 Feb. 2023

Momentele grele care au marcat-o pe Dana Săvuică. „Am pierdut atâția ani și atâta energie pentru o luptă fără sens” VIDEO EXCLUSIV

Dana Săvuică și-a deschis sufletul în cea mai recentă ediție a emisiunii Ego Life și a vorbit cu invitata ei, dar și cu telespectatorii, despre cât de important este să te cunoști și să faci pace cu tine. Care au fost momentele grele care au marcat-o pe Dana Săvuică și ce a învățat în urma acestor experiențe.

Dana Săvuică, despre momentele dificile din viața ei

În ediția a 48-a a emisiunii Ego Life, Dana Săvuică o are invitată pe Mihaela Stroe, psihosociolog, profiler și scriitoare. Cele două discută despre cât de important este să ne cunoaștem și să facem pace cu noi, deoarece acesta este primul pas spre a evolua. Din când în când, prezentatoarea emisiunii își deschide sufletul și le vorbește telespectatorilor despre experiențele ei de viață.

Dana Săvuică a adunat multe momente frumoase, dar și unele dificile până la vârsta de 53 de ani. Toate au ajutat-o să devină cine este astăzi și au contribuit la evoluția și dezvoltarea ei. Discutând cu invitata ei despre cărțile lansate de aceasta, Dana Săvuică a vorbit despre cum a ajutat-o pe ea experiența scriiturii.

Citește și: Ego Life, ediția a 48-a. Dana Săvuică și Mihaela Stroe, sociolog, despre identitatea personală și evoluția unui individ în societate. „Avem nevoie de pace cu noi însene”

„Apropo de cartea pe care am scris-o și eu, o să regăsești acea fetiță căreia, la fel, i s-a spus un mare „Nu”. I s-a pus așa mare pe tablă „Tu nu poți”, „Tu nu ești”, „Tu nu faci”, „Tu nu vei fi”. Și îmi dau seama că toată viața mea – și cred că este valabil pentru foarte mulți dintre noi – m-am luptat… Și practic a fost așa un fel de luptă cu mine însămi, era ego și alter-ego, cumva era o luptă… Abia acum îmi dau seama că nu trebuia să mă lupt. Nu era reală, de fapt, lupta aceea. Am pierdut atâția ani și atâta energie pentru o luptă fără sens. Eram eu cu eu, trebuia să dovedesc că eu, de fapt, pot! Pot să fiu, pot să devin, pot să fac. Și nu trebuia decât să caut în mine.”, a povestit Dana Săvuică.

Un sfat pentru toate femeile

Povestea Danei Săvuică a făcut-o pe invitata ei, Mihaela Stroe, să lanseze un îndemn pentru toate femeile. Aceasta a spus că a observat un tipar în cazul femeilor pe care le-a analizat de-a lungul timpului, din postura de sociolog. Pentru multe dintre ele, refuzurile pe care le primesc se transformă în ambiție. Este momentul ca femeile să facă pace cu ele însele și să nu se mai lase afectate de aceste etichete, mai spune Mihaela Stroe.

„Noi avem nevoie de pace cu noi însene, între părțile noastre ce nu le lăsăm în urmă, le ducem în viață…. Vreau să spun ce am observat ca sociolog. Uitându-mă în toate femeile, am observat tiparul comportamental. Sunt femei ce merg în aceeași direcție, la început au primit condiționări, nu-uri. (…) Femeile când primesc aceste etichete pe plan emoțional, iau o energie, cu forța și o transformă în perseverență de success indiferent de critici, etichetări, constrângeri, condiționări.”, explică Mihaela Stroe.

De ce ne afectează faptul că suntem singuri de Valentine’s Day, cum ne poate anula telefonul adevărata identitate, dar și alte subiecte interesante pe tema autocunoașterii vor fi dezbătute în ediția a 48-a a emisiunii Ego Life, care se va difuza în această seară de la ora 21:00, pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *