Momentul din zi în care este cel mai bine să călătorești cu avionul. Vei întâmpina mai puține întârzieri, pontul dat de experți

Când este bine să călătorești cu avionul. Sfaturi prețioase ale experților.
Momentul din zi în care este cel mai bine să călătorești cu avionul. Vei întâmpina mai puține întârzieri, pontul dat de experți

Călătoriile cu avionul au devenit o parte indispensabilă a vieții moderne, oferindu-ne posibilitatea de a ajunge la destinațiile favorie în timp record. De-a lungul zilei, există momente diferite în care putem opta să călătorim cu avionul, iar alegerea noastră poate influența în mod semnificativ experiența călătoriei. Iată, așadar, momentul din zi în care este cel mai bine să călătorești cu avionul, conform experților.

Momentul din zi în care este cel mai bine să călătorești cu avionul

Cine nu iubește călătoriile? Indiferent că mergi an de an în același loc pe care îl iubești atât de mult sau că ești un călător căruia îi place să exploreze noi și noi destinații, cea mai rapidă variantă de a ajunge în locul în care îți dorești este avionul.

Citește și: De ce nu ai voie să îți schimbi locul în avion. Este mult mai grav decât crezi, nu mulți știu

Această modalitate de transport are însă și dezavantaje. Aglomerația din aeroporturi, întârzierile zborurilor și chiar anulările acestora sau pierderea bagajelor se numără printre cele mai mari probleme cu care te poți confrunta atunci când călătorești cu avionul.

Nimănui nu îi place să piardă timpul așteptând ore întregi în aglomerația din aeroporturi, însă întârzierile pot fi greu de evitat în lunile aglomerate de vară.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care telefonul trebuie setat pe modul avion în timpul zborului. Un expert a dezvăluit: “Nu asta e problema”

Rich Henderson și Andrew Henderson au lucrat la marile companii aeriene americane timp de aproximativ 10 și, respectiv, 20 de ani. Cei doi oferă și informații despre zbor ul cu avionul pe pagina lor de socializare, Two Guys on a Plane. Jurnaliștii de la CNN Travel au stat de vorbă cu ei și au aflat cele mai importante secrete privind călătoria cu avionul.

De asemenea, ziariștii britanici au discutat și cu Essence Griffin, angajată de puțin peste un an la o companie aeriană regională din SUA.

Zborurile matinale, cele mai avantajoase

Potrivit specialiștilor, cea mai bună alegere pentru a evita efectul de undă al unei zile de anulări și întârzieri este să zbori dimineața.

„Te confrunți cu mai puține întârzieri și pierzi mai puțin timp dacă urci la primul zbor al zilei, comparativ cu așteptarea de după-amiaza târziu”, spune Andrew.

Citește și: De ce să nu-ți rezervi niciodată loc la geam în avion. Specialiștii avertizează, pericolul nebănuit pe care îl ascunde
„Cu cât zbori mai devreme în timpul zilei, cu atât veți întâmpina mai puține întârzieri”, spune Griffin.

Dezavantajul acestui plan este trezirea în zori. Cu toate acestea, însoțitorii de bord spun că somnul pierdut merită efortul.

„Adică, nimănui nu-i place un zbor de la ora 5 dimineața. Dar, vă spun, sunt mult mai ușoare decât cele din cursul zilei. Sunt mai puține probleme și mai puține șanse ca lucrurile să meargă prost”, spune Rich.

În ce zile este bine să călătorești cu avionul

Însoțitorii de zbor spun că acest lucru se aplică pe tot parcursul anului, însă este valabil mai ales în lunile de vară, când numărul mare de călători și furtunile specifice sezonului fac întârzierile mult mai probabile.

Totodată, experții susțin că pentru a nu te trezi cu întârzieri sau chiar anulări ale zborurilor, trebuie evitate zilele de vârf precum vineri sau luni, când companiile aeriene se confruntă cu cea mai mare aglomerație.

„Deci, dacă poți merge marți, este mai puțin probabil să întâlnești atâtea persoane sau atât de multe probleme pe cât ai avea dacă ai alege un zbor în ziua de vineri la ora 17:00”, spune Andrew.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
5 zodii primesc o energie astrală demnă de a lumina un oraș întreg. Fiți pregătiți...
Este timpul ca toate zodiile să-și reevalueze viața: Predicții fără precedent pentru toate cele 12...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *