Momentul în care Toto Cutugno a arătat cât de mult iubește România. Imaginile memorabile de la Cerbul de Aur

Artistul a legat o relație specială cu românii
Momentul în care Toto Cutugno a arătat cât de mult iubește România. Imaginile memorabile de la Cerbul de Aur

Toto Cutugno, celebrul artist italian care a cucerit întreaga lume cu vocea și talentul său, a demonstrat de mai multe ori cât de mult iubește România. În cadrul festivalului „Cerbul de aur” de la Brașov în anul 1993, vedeta internațională a interpretat o veche melodie românească, „Ciobănaș cu 300 de oi”.

România, a doua casă pentru Toto Cutugno

Cântărețu și compozitorul Toto Cutugno, care a cucerit iremediabil cu vocea sa desăvârșită întreaga lume, s-a stins din viață astăzi, după o lungă luptă cu cea mai nemiloasă boală. Diagnosticat cu cancer la prostată, artistul avea metastaze în întreg corpul, astfel că, la 80 de ani, organismul său a cedat și și-a dat ultima suflare pe un pat de spital.

Românii l-au iubit și i-au ascultat piesele emblematice încă din timpul comunismului. Regimul de atunci a interzis în a doua jumătate a anilor ’80 artiștii occidentali, considerați decadenți, însă câțiva au scăpat de cenzură, printre care se număra și Toto Cutugno, spe marea bucurie a românilor. După Revoluție, vedeta italiană a fost de mai multe ori în România.

Cel mai impresionant moment a fost concertul susținut la festivalul „Cerbul de aur” de la Brașov, în anul 1993. Toto Cutugno i-a lăsat atunci pe toți muți de uimire atunci când, după piesele sale celebre, artistul a interpretat la pian melodia „Ciobănaș cu trei sute de oi”, stârnind ropote de apluaze și simpatia veșnică a românilor.

În 2015, în timpul unui concert pe care la susținut la Sala Palatului din București, Toto Cutugno a făcut o declarație neașteptată la adresa țării noastre. „Romania e a doua mea casă”, a spus artistul, care a sărbătorit în România 35 de ani de când a câștigat marele premiu al festivalului de la San Remo. Cu această ocazie, artistul a fredonat din nou „Ciobănaș cu trei sute de oi”, piesa de care s-a îndrăgostit când a venit la Cerbul de Aur de la Brașov, în 1993.

Problemele de sănătate ale lui Toto Cutugno

Artistul, pe numele său real Salvatore Cutugno, s-a stins din viață în jurul orei 16:00, la spitalul San Raffaele din Milano, acolo unde se afla internat, informează Corriere della Sera. Cântărețul italian a murit la vârsta de 80 de ani „după o îndelungată suferinţă, care s-a agravat în ultimele luni”, a declarat, pentru ANSA, managerul său, Danilo Mancuso.

Toto Cutugno suferea de cancer metastatic la prostată, iar starea sa s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice. Din cauza problemelor de sănătate, cântărețul și compozitorul și-a anulat și concertul de anul trecut pe care ar fi trebuit să îl susțină în România.

„Suntem nevoiţi să anunţăm cu regret anularea concertului susţinut de către Toto Cutugno, programat pentru data de 8 mai 2022 la Sala Palatului. Problemele de sănătate îl forţează pe Toto Cutugno, la cererea medicilor, să anuleze toate concertele ce urmau să fie susţinute în anul 2022. Sănătatea artistului s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecţiunilor cronice avute, în trecut fiind diagnosticat cu cancer metastatic la prostată. În luna aprilie 2022, artistul italian a suferit complicaţii şi a fost internat de urgenţă în stare critică într-un spital privat. Datorită eforturilor medicilor starea lui este stabilă, aceştia interzicându-i orice formă de efort. În prezent artistul se află sub strictă supraveghere medicală”, au informat reprezentanții Eventim.ro pe pagina sa de Facebook, în mai 2022.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *