Moneda anilor 2000 care te face om bogat pe loc. Se vinde cu 45000 de euro, caut-o urgent în pușculiță

Moneda anilor 2000 care te face om bogat pe loc. Se vinde cu 45000 de euro, caut-o urgent în pușculiță

O persoană care are intenția de a se îmbogății rapid poate să pună la vânzare monede recente la un preț exorbitant. Prin urmare, pe o monedă din anii 2000, se solicită sute de mii de lei pe platformele de vânzare online. Totuși, momentan nu sunt cunoscute motivele pentru care această monedă este listată la un preț atât de mare.

Care este moneda care îți poate umple contul din bancă

În speranța că anumite monede rare sau cu o vechime considerabilă pot atrage atenția pe piața colecționarilor, mulți oameni au aspirația de a obține sume exorbitante din vânzarea monedelor.

Cu toate acestea, nu toate monedele au aceeași valoare, iar cunoștințele despre numismatică și piața monedelor pot juca un rol extrem de important pentru reușita unei tranzacții.

Astfel, pe platforma de vânzări online OLX, un vânzător a listat o monedă cu un preț uimitor, luând în considerare faptul că moneda respectivă datează din anul 2002.

Ei bine, este vorba despre o monedă de 1 Eurocent, pentru care vânzătorul solicită o sumă extraordinar de mare, și anume 45.000 de euro.

Citește și: Moneda din România care valorează 130.000 de euro. Te îmbogătești dacă o ai acasă, caută repede prin sertare

Ce se arată în anunțul vânzătorului

În anunț, posesorul actual menționează că este vorba despre o monedă de colecție extrem de rară, lucru care justifică într-o oarecare măsură prețul exorbitant. Cu toate acestea, el nu furnizează motivul pentru care acest bun este atât de special.

„Vând monedă veche Euro Cent din anul 2002. Moneda este de colecție se găsește foarte rar”, este anunțul vânzătorului de pe OLX.

În plus, moneda de 1 eurocent provine din Germania și a fost emisă până în anul 2003. De asemenea, ea este fabricată din oțel și este acoperită cu un strat de cupru, iar marginea ei este netedă.

Forma acesteia este circulară, și are o greutate de 2,3 grame. Diametrul monedei de 1 eurocent din Germania măsoară 16,25 milimetri, iar grosimea sa este de 1,67 milimetri.

Vezi și: De ce să lași o monedă de 50 de bani în colțul camerei. Efectul uimitor nu va întârzia să apară

De ce alte caracteristici ar putea fi interesați cumpărătorii

Pe partea din față a monedei de 1 Eurocent din Germania, puteți observa o reprezentare a frunzelor de stejar, iar marginea monedei este decorată cu 12 stele.

De asemenea, în colțul din stânga jos al monedei puteți identifica seria acesteia, care este indicată cu litera „D”, așa cum este vizibil în imaginea postată de vânzătorul de pe platforma OLX. În ceea ce priveste aversul acesta a fost creat de artistul Rolf Lederbogen.

Te poate interesa și: Cum arată noua monedă de argint lansată de BNR. Preţul de vânzare este de 470 lei

În schimb, pe revers se poate observa valoarea nominală și un desen al globului pământesc, poziționat în apropierea cifrei 1. Însă reversul monedei a fost creat de un alt artist numit Luc Luycx

Cu toate acestea, pe alte platforme de vânzare online, moneda de 1 eurocent din Germania poate fi găsită la prețuri mult mai scăzute. De exemplu, unele anunțuri indică un preț de vânzare de doar 175 de euro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.7 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *