Monica Davidescu, gest pe care niciun bărbat nu l-ar accepta! Ce i-a refuzat lui Aurelian Temișan, deși au una dintre cele mai frumoase relații din showbiz VIDEO EXCLUSIV

Cei doi sunt căsătoriți de mai bine de 17 ani

Monica Davidescu este căsătorită cu Aurelian Temișan de mai bine de 17 ani și împreună au o fiică adolescentă. Deși în momentul în care s-au cunoscut, actrița s-a prezentat cu alt nume, cel de scenă, în momentul în care au devenit oficial soț și soție, Monica Davidescu a insistat să rămână cu numele din certificatul de naștere. Actrița a explicat în exclusivitate pentru EGO.ro de ce nu a vrut să ia numele de Temișan.

Ce apelativ a folosit Monica Davidescu ani buni

După ce Aurelian Temișan a dezvăluit zilele trecute în exclusivitate pentru EGO.ro sub ce nume i s-a prezentat Monica Davidescu în urmă cu aproape 30 de ani, actrița mărturisește că acel pseudonim l-a folosit doar pentru o perioadă de timp și că în momentul de față, chiar și după căsătorie, a ales să-și păstreze numele primit de la tatăl ei.

„Ce de povești ți-a spus soțul. În buletin sunt Monica Davidescu, pe scenă sunt Monica Davidescu, în viața de zi cu zi sunt Monica Davidescu, soția lui Aurelian Temișan. Nu am luat numele lui. Într-adevăr, 10 ani, pentru spectacolele de prezentare în barurile de noapte, am folosit apelativul Dora David”, ne-a povestit amuzată Monica Davidescu.

Deși se prea bine știe că multe persoane publice și nu numai aleg să-și schimbe numele de familie după căsătorie, mai ales atunci când apar copiii, tocmai pentru a evita toată birocrația atunci când vine vorba de o deplasare în afara țării cu copii minori.

„E adevărat, dar oricum îți trebuie niște hârtii. Și dacă te cheamă la fel ca pe soțul, dacă vrei să pleci cu copilul trebuie să îți dea o hârtie. Așa e legea la noi. Eu însă mi-am păstrat numele de scenă și în buletin și după căsătorie. El și-a păstrat numele. Asta și pentru că eu am vrut să duc mai departe numele tatălui meu care și-a dorit un băiat, dar nu a avut. S-a prăpădit și am zis că eu o să merg mai departe cu Davidescu. Surorile mele și-au schimbat numele după soții lor. Fetița poartă numele amândurora: Temișan Davidescu Dora Maria”, ne-a mai povestit soția lui Aurelian Temișan, completând că astfel crede ea că poate duce mai departe numele tatălui ei, deși, de multe ori, nu este convinsă că a făcut alegerea cea mai bună.

„Nu știu dacă eu am făcut cel mai bine pentru că biata copilă atunci când completează un formular are de scris și nu îi încape niciodată numele în formularul respectiv. Asta este”.

„Sunt prieteni care își cumpără bilet și ne fac surpriză și vin la sfârșit să ne felicite”

Cu sau fără numele de familie a soțului, Monica Davidescu și Aurelian Temișan fac echipă bună atât pe plan personal, cât și profesional. De ceva vreme cei doi sunt parteneri cu drepturi egale într-o companie de teatru și organizează împreună diverse spectacole. Din fericire lucrurile merg către o direcție bună și se numără printre acei actori norocoși cărora prietenii și rudele nu le cer acces gratuit la spectacolele lor.

„Sunt prieteni care își cumpără bilet și ne fac surpriză și vin la sfârșit să ne felicite. Chiar zilele trecute am avut „O noapte furtunoasă” și în sală a fost Mariana Lăcătuș, ne-a dat după aceea mesaj. Sau a fost Oana Ioniță, „bebelușa”. Ei chiar ne sunt prieteni și le-am și spus că mi-ar face plăcere să îi invit, dar mi-au zis că știu că suntem o companie independentă și știu cum merg lucrurile”, a povestit soția lui Aurelian Temișan pentru EGO.ro, completând că a remarcat că în ultimii ani românii au conștientizat faptul că trebuie să se învețe să plătească pentru bilete la teatru, la concerte sau la diferite spectacole și să apeleze mai puțin la gradele de rudenie sau de prietenie.

„Cheltuielile la o companie independentă sunt foarte mari”

„Într-adevăr, cheltuielile la o companie independentă, fără sală, sunt foarte mari, dar mulțumesc lui Dumnezeu facem spectacole frumoase, spectatorii vin și foarte multe rude, inclusiv sora mea, cumnații, alții care și-au luat bilete și nici măcar nu ne-au spus că vin la spectacol. La câte o premieră, ei venind din alte orașe. Când i-am văzut 7,8,10, în grup, chiar le-am zis că sunt familia mea. Dar de fiecare dată au răspuns că măcar așa să ne ajute, cu un bilet”.

Pe de altă parte, actrița recunoaște că de multe ori îi place să facă invitații la diverse piese de teatru pe care le pune în scenă, însă nu pentru că simte ca o obligație, ci pur și simplu din plăcere.

„Să știi că mie nu prea mi-au cerut oamenii de la obraz, adică să le dau neapărat. Au insistat doar dacă voiau să vină neapărat la un anumit spectacol, într-o anumită zi, că atunci erau în București și nu mai erau locuri. Așa m-au rugat să îi ajut. Într-adevăr se mai găsește câte un loc pe ici pe colo. Și atunci i-am ajutat cu o invitație. Dar să știi că există și plăcerea mea de a face o invitație cuiva. Pentru că mi se pare că și eu vreau să dăruiesc ceva și atunci dăruiesc ceva din munca mea și chiar îmi face plăcere să fac invitații la spectacol. Dacă persoanei respective i-a plăcut spectacolul la care am invitat-o, cu siguranță își va lua singură bilete la celelalte 2,3, 5 câte am. Atunci e și plăcerea mea, nu pot să spun că toată lumea trebuie să cumpere. E plăcerea mea să-i invit”, a mai povestit Monica Davidescu pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *