Moștenirea pe care Codin Maticiuc nu ar vrea să i-o lase fiicei sale. „Nu o las ca pe un blestem!” VIDEO EXCLUSIV

Decizia majoră luată

Codin Maticiuc nu este străin de lumea faptelor bune, implicându-se în renovarea spitalelor din toată țara și promovând adăposturile de animale. Acesta ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care a explicat ce regulă are în familia sa, totul având legătură cu o cauză în care crede. Mai mult, el ne-a vorbit de fiica lui, Smaranda, dezvăluind că nu ar vrea să îi lase micuței moșteniri pe care ea să nu vrea să le ducă mai departe.

Codin Maticiuc: „Smaranda este foarte sensibilă”

Ne apropiem de finalul anului, astfel că, aflat la uneveniment monden, Codin Maticiuc ne-a vorbit despre cum arată această perioadă pentru proiectul său de suflet, prin care renovează spitale sau secții. Lupta nu se oprește aici, el căutând în continuare sponsori și oameni care să doneze prin SMS:

“Am luat acum puțin cam multe proiecte pentrucă așa a fost să fie. Am luat un spital la Oradea, unul la Reșița, secția de chirurgie de la Fundeni, Spitatul de Pediatrie de la Ploiești, care începe la anul. Ne-am băgat cumva în cam multe, căutăm în continuare sponsori, fonduri, oameni care să dea SMS. Au fost câteva spitale care ne-au contactat și care ne-au spuscă dacă noi nu îi ajutăm, pierd niște fonduri europene pentru aparate. Condiția fondurilor europene, vorbind chiar acum de Spitalul din Reșița, este ca secțiile să fie renovate. Și atunci, cumva, noi încercăm să renovăm cu 2, 3 sute de mii încât ei să fie eligibili pentru a lua fondurile respective.”

Ce vis are: “Poate chiar și să construim un spital”

Întrebat unde se vede în câțiva ani, el ne-a explicat că și-a făcut o hartă și îșidorește să renoveze cel puțin o secție a unui spital dintr-un județ, dacă nu o unitate completă. Ba chiar, la un moment dat, el speră să construiască un spital:

“Cumva, eu vreau să mă duc din ce în ce mai mult, să renovez din ce în ce mai mult. Mi-am făcut o hartă și mi-ar plăcea să știu că am făcut măcar o secție, dacă nu un spital, înfiecare județ al țării. La un moment dat, poate chiar și să construim un spital de la 0.”

“Țările care au celebrități, au spitale”

Mai mult, când a venit vorba de a porni această inițiativă în alte locuri, alături de vedetele din alte țări, Codin Maticiuc ne-a explicat că nu prea este nevoie de acest lucru. El a punctat că în locurile unde se găsesc staruri, se găsesc și spitale renovate:

“În țările lor nu prea au nevoie. Țările care au celebrități, au spitale. Ce crezi? Nu prea sunt celebrități în Congo, în Senegal. Unde sunt celebrități, sunt și spitale. Nu prea ai ce: “Hei, America, Franța, Spania! Aș vrea ca vedetele voastre…”, “Să ce? Că noi suntem bine!”.

Moștenirea pe care Codin Maticiuc nu ar vrea să i-o lase fiicei sale
Codin Maticiuc

Ce regulă are în familia lui

Codin Maticiuc a promovat și adăposturile de animale. El ne-a explicat că în familia lui există o anumită regulă, anume de a nu cumpăra animale. Toți câinii și toate pisicile pe care le are au fost luate de pe stradă, iar, în curând, el o să și adopte din adăpost:

“Smaranda este foarte sensibilă, are și un vocabular foarte frumos pentru 3 ani. Da, a fost una dintre condițiile familiei mele. Nu am cumpărat niciodată niciun animal. Avem câini, avem pisici, doar maidanezi, asta este regula. Cât timp există pe stradă, noi nu dăm banii. Aceste animale pe care le-am avut până acum le-am luat de pe stradă, mi-au ieșit în cale. Dar sunt alături de ASPA și de centrele lor. Următoarele animale vreau să le iau de la ASPA. Vreau să îi direcționez pe oameni cu privire la unde să se ducă. Adică la ASPA, care are centre peste tot și are foarte mulți câini.”

Ce moștenire nu vrea să îi lase fiicei sale

Întrebat dacă Smaranda o să primească moștenire proiectul cu renovarea spitalelor, Codin Maticiuc a punctat că aceasta o să îl primească doar dacă dorește, fără să se simtă obligată. Totuși, până când fiica lui o să fie adult, el speră să facă anumite schimbări:

“Dacăvrea să îl continue. Nu aș vrea să las moșteniri care să atârne ca o piatră de moară. Nu o las ca pe un blestem. O las, dacă vrea să o facă, să o facă. Eu sper ca până când fata mea se face mare, adică în 30 de ani, noi să fim nu perfecți cu spitalele, dar pe un drum mult mai bătătorit. Dacă nu se întâmplă în 30 de ani pentru mine e o înfrângere. Cred că în 30 de ani pot să schimb o legislație, să fac niște mișcări care să conteze și să nu mai fie atât de multă nevoie. Mă rog, ce o să vrea ea.”

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *