Motivele pentru care ar trebui să renunți la șosete când mergi la culcare. De ce nu este bine să le porți când dormi

Motivele pentru care ar trebui să renunți la șosete când mergi la culcare nu sunt deloc de neglijat. Iată ce efecte poate produce în organism acest obicei.
Motivele pentru care ar trebui să renunți la șosete când mergi la culcare. De ce nu este bine să le porți când dormi

Motivele pentru care ar trebui să renunți la șosete când mergi la culcare, tot ce trebuie să știi.Când vine vorba de purtarea șosetelor în pat, totul depinde de preferințele noastre personale. Unii oameni nu pot adormi dacă nu poartă șosetele calde, iar alții nu suportă gândul de a transpira noaptea și se culcă desculți. Dar, după cum se dovedește, a dormi cu șosetele în picioare poate avea niște consecințe mai puțin plăcute.

Motivele pentru care ar trebui să renunți la șosete când mergi la culcare. Ce e important să știi

Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să renunți la șosete când mergi la culcare.

  • Poate afecta fluxul sanguin.

Fără îndoială, purtarea șosetelor în pat te poate face să simțiți căldură la picioare și confort și chiar poate crește temporar circulația sângelui. Dar dacă îți ții șosetele pe o perioadă lungă de timp, va începe să funcționeze invers, scăzând fluxul sanguin. Dacă ai obiceiul de a purta șosetele peste noapte, pe termen lung, s-ar putea să încetinească fluxul sanguin, notează brightside.me.

  • Este posibil să ai un risc mai mare de infecții ale pielii.

Fii atent la materialul din care sunt confecționate șosetele. Materialele sintetice, cum ar fi poliesterul, raionul sau nailonul, nu sunt prietenoase cu pielea și nu lasă picioarele să respire. Transpirațiile nocturne sunt destul de frecvente, iar dacă dormi sub o pătură grea, mediul umed și cald creează un teren de reproducere perfect pentru bacteriile care îți pot afecta picioarele. Dacă șosetele au fost tratate cu unele substanțe chimice dure, cum ar fi vopsele și rășini, este posibil să ai iritații și erupții cutanate, cunoscute și sub numele de dermatită de îmbrăcăminte.

Motivele pentru care ar trebui să renunți la șosete când mergi la culcare. De ce nu e bine să le porți

  • Șosetele ar putea lăsa urme dureroase pe piele.

Dacă ai observat vreodată urme roșiatice care produc mâncărime și care au fost lpsate de șosetele din picioare, atunci benzile elastice care țin șosetele pe picior sunt probabil prea strânse. Când îți lași șosetele peste noapte, s-ar putea să te trezești cu urme dureroase și iritate pe piele, care vor avea nevoie de ceva timp pentru a dispărea. La fel ca orice piesă de îmbrăcăminte strânsă, șosetele cu benzi elastice strânse, pot restricționa fluxul sanguin, provocând umflături.

  • Poate afecta temperatura corpului

În corpultău se întmplă multe lucruri în timp ce dormi. Temperatura corpului se schimbă de mai multe ori în timpul nopții și dormim mai bine într-o cameră mai răcoroasă. Dacă porți șosete care nu sunt confecționate din țesături respirabile, temperatura corpului poate crește, perturbând somnul.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
8.4 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *