Motivul pentru care Cristina Bălan și-a născut fiica acasă. Alegerea artistei i-a surprins pe mulți, prin ce a trecut când a devenit mamă prima dată

Trauma care a făcut-o pe Cristina Bălan să nască acasă, în cadă
Motivul pentru care Cristina Bălan și-a născut fiica acasă. Alegerea artistei i-a surprins pe mulți, prin ce a trecut când a devenit mamă prima dată

Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact, dar și câștigătoare a concursului Vocea României din 2015, este mamă din nou! Cristina a născut un bebeluș sănătos și este fericită din cale-afară! Artista a mărturisit că experiența celui de-al treilea copil a fost foarte diferită față de atunci când a născut gemenii. Mai mult, chiar își mai dorește copii!

Cristina Bălan a fost traumatizată de medic la prima naștere

Cântăreața și-a îndeplinit visul cel mare, acela de a deveni mamă de fată. La finalul anului trecut, aceasta a dus pe lume o fetiță, însă nu în condiții normale, la spital, ci acasă. Cristina Bălan a mărturisit de ce a luat această decizie și cum a rămas traumatizată după nașterea gemenilor.

„Eu am fost traumatizată de medic în trecut când am născut gemenii, acum a fost cu totul altceva. Am născut acasă, medicii m-au susținut și ajutat, nu m-am simțit constrânsă. Mi s-a spus că fac bine ceea ce fac, am fost sprijinită în mod natural. Ochișorii îi are de la bunic! Are niște ochi căprui-verzi”, a declarat artista la emisiunea lui Cătălin Măruță.

Cristina a trecut prin momente de cumpănă atunci când și-a născut băieții diagnosticați cu sindrom Down. Atunci când a aflat că este din nou gravidă, a început să se gânească serios la nașterea acasă, ceea ce a și făcut, deși, inițial, și-a dorit să nască în bazin, la o clinică privată. Costurile foarte mari au făcut-o să se răzgândească, mai ales că fiii ei necesită resurse materiale importante pentru tratament. Astfel, după ce s-a documentat temeicnic, Cristina Bălan și-a adus pe lume fiica în confortul propriei case, alături de soț și de o moașă.

„Am dorit să dețin eu controlul și să mă simt împuternicită. Stiu că unii oameni nu vor înțelege acest lucru și vor spune că am fost inconștientă. Sunt… conștientă de acest lucru. Dar nu a fost nimic inconștient în decizia mea. (…) Eu mă simțeam în transă, dar în sensul cel mai frumos, eram conștientă de ce se întâmpla, însă, în același timp, parcă eram pe altă lume. O lume doar a mea și a bebelușului meu. Expulzia în sine a durat puțin, până în jumătate de oră. Totul a decurs firesc, natural și frumos. Nu pot explica exact pentru că nu sunt cuvinte pentru tot ce am simțit. Am avut tot ce mi-am dorit, plus demnitate și blândețe. (…) Eu am fost foarte fericită să nasc cum mi-am propus, și asta a ajutat mult. Starea emoțională este crucială în orice facem”, a declarat artista pentru viva.ro.

Cântăreața a fost brutalizată de medic la prima naștere

Experiența unică a făcut-o să își aducă aminte cum a fost tratată la nașterea anterioară. Cristina Bălan arată cu degetul spre medicul de gardă, despre care spune că a jignit-o și s-a comportat urât cu ea. Ba mai mult, gemenii săi au contractat o bacterie periculoasă din spital, imediat ce au văzut lumina zilei.

„Din păcate, la noi în spitalele de stat nu sunt reglementate câteva aspecte care țin de bun-simț, de omenie și de drepturile pacientului. Nu cred că este deplasat să-ți dorești să fii tratată cu empatie, când ești în travaliu (prematur, cum a fost cazul meu). Pe scurt, medicul de gardă cu care am avut ghinionul să nasc m-a înjurat și a avut un comportament total neadecvat situației. Am rămas cu traume adânci, pe care am muncit să le integrez și să le vindec cât mai mult. Nu este deloc de neglijat acest aspect: merităm demnitate și blândețe atunci când naștem. Nu să fim ironizate și tratate ca niște animale care vin să deranjeze niște somități. (…) La prima naștere am fost brutalizată, am născut prematur, nu am avut copiii lângă mine și am fost internată 32 de zile lungi și grele. (…) Ca fapt divers, bebelușii mei (gemenii) aveau E-coli, iar mie analizele îmi ieșiseră negative. Bebelușii mei erau infectați din spital, nu de mine. Erau pe antibiotice pentru că în mediul spitalicesc de la noi pacienții ajung să aibă încă 2-3 afecțiuni suplimentare pe lângă cea cu care s-au internat. Este o realitate cruntă și lumea mă mai întreabă de ce am preferat să nasc acasă”, a mai explicat Cristina pentru sursa citată anterior.

Întrebați despre posibilitatea de a mai avea copii, soțul artistei a răspuns că au luat în calcul chiar și adopția, însă procesul este foarte anevoios, iar cei doi copii pe care îi au, diagnosticați cu sindrom Down, au nevoie de toată atenția de care dispune cuplul.

„Dacă am fi avut de la început un copil așa sănătos, până acum aveam șase copii. (…) Noi am discutat posibilitatea adopției, din păcate procedurile sunt complicate”, a răspuns soțul Cristinei Bălan, urmat de partenera sa care a spus că ar mai face copii dacă s-ar ivi ocazia: „Eu aș fi făcut atâția copii ca Anca Serea! Cred că aș mai vrea copii, dar nu pot știi exact”.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *