Motivul pentru care Elena Ceaușescu ascundea o frunză sub covor. Avea un plan bine elaborat

Ce poreclă avea Elena Ceaușescu în tinerețe
Motivul pentru care Elena Ceaușescu ascundea o frunză sub covor. Avea un plan bine elaborat

Elena Ceaușescu a fost una dintre cele mai importante femei din România în perioada comunistă, fiind soția celebrului dictator, Nicolae Ceaușescu. Ea a fost percepută de mulți oameni drept o femeie rea, singura de altfel care își impunea punctul de vedere în relația cu Nicolae Ceaușescu și cu acoliții lui. Află de mai jos motivul pentru care Elena Ceaușescu ascundea o frunză sub covor. Ce plan avea soția lui Nicolae Ceaușescu.

Motivul pentru care Elena Ceaușescu ascundea o frunză sub covor

Dumitru Burlan, care a lucrat foarte mulți ani în cadrul Securității și care avea misiunea de a fi sosia lui Ceaușescu, a făcut dezvăluiri despre cei doi. El a petrecut o bună perioadă în apropierea cuplului prezidențial, astfel a observat ce obiceiuri ciudate aveau.

„Eu răspundeam de tot personalul lor. Elena era afurisită. O fată mi-a spus că a găsit în cadă o bucățică de scotch. Ea lipea acel scotch să vadă dacă femeia de serviciu spală cada peste tot. Sau băga frunze sub covor să vadă dacă face curat”, a declarat Dumitru Burlan, încadrat atunci ca ofițer al Direcției a V-a a Departamentului Securității Statului.

Ce poreclă avea Elena Ceaușescu în tinerețe

Elena Ceaușescu s-a născut în Petrești, Dâmbovița, în anul 1916, într-o familie săracă. Tatăl ei a lucrat la primăria din localitate și era un arendaș modest. Era poreclit Briceag. Mama Elenei, Alexandrina, a fost slujnică la un boier din sat. După Revoluția din 1989, preotul bisericii din satul natal al Elenei Ceaușescu mărturisea că era o fată liniștită și singuratică. Prefera să stea ore întregi în clopotnița bisericii uitându-se după păsări sau prin pădure căutând cuiburi și pui de veveriță.

Potrivit jurnalistului francez Edward Behr, Elena Ceaușescu avea și o poreclă în tinerețe. I se spunea „Păsărica”. De ce i se spunea așa? „I se dusese numele aşa pentru că nu obișnuia să poarte chiloți în tinerețe”, a scris jurnalistul Edward Behr.

Motivul pentru care Elena Ceaușescu și-a schimbat data nașterii și numele

Numele pe care l-a primit la naștere Elena Ceaușescu era Lenuța Petrescu. În 1939, s-a înscris în Partidul Comunist Român, unde l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu, cu care s-a căsătorit în 1947. După ce a devenit doamna Ceaușescu, aceasta și-a schimbat prenumele și data nașterii. În ceea ce privește prenumele, aceasta a dorit să scape cu totul de trecutul sărăcăcios lipsit de oportunități de dezvoltare. Astfel, ca prin minune, din Lenuța a devenit Elena.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
8.3 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.