Multe gospodine nu au auzit de acest truc. Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Secretul care face diferența - Ego.ro

Multe gospodine nu au auzit de acest truc. Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Secretul care face diferența

Trucul care te va ajuta din plin în bucătărie
Multe gospodine nu au auzit de acest truc. Ce să pui în apa în care fierbi cartofii pentru piure. Secretul care face diferența

Una dintre cele mai apreciate garnituri de la noi din țară, piureul are și el secretele lui pentru a ieși mai bun, mai pufos și mai gustos. Fie că este servit în restaurant sau acasă, acest fel de mâncare este preparat diferit, în funcție de cum a învățat fiecare. Iată, însă, un truc ce îți va face piureul atât de bun, încât oricine va mânca din el, va mai cere o porție în plus.

Cum să faci cel mai aromat și gustos piure

Multe persoane pregătesc piureul după rețeta clasică, știută și folosită de toată lumea: cartofi, unt și lapte. Însă experții culinari vin cu o modalitate de a face un piure mai bun ca niciodată. Tot ce trebuie să faci este să pui o ceapă lângă cartofii lăsați la fiert. Acest mic detaliu poate face diferența în ceea ce privește textura piureului sau aroma lui.

Descoperirea specialiștilor în arta gastronomiei va revoluționa cu siguranță modalitatea de a face piureul de cartofi. Adăugarea unei cele în apa în care fierb cartofii nu doar că potențează gustul final al piureului, dar dacă alegi să o tai în bucăți, te vei bucura garantat de un preparat cum nu ai mai mâncat vreodată.

Alte sfaturi pentru un piure inedit

La final, după ce piureul este gata, adaugă în el și o lingură sau două de brânză ori chiar mozzarella. Brânzeturile vor oferi un plus de savoare piureului tău și chiar va ajuta să se închege compoziția. Desigur, acesta este doar un pas opțional.

„Cel mai mare dușman al piureului este apa, ea nu are niciun gust. Așa că după ce îi fierbeți, trebuie să îi lăsați să se scurgă măcar două minute. Apoi, grasimea trebuie integrată, treptat, la fel ca la maioneză. Eu folosesc smântână lichidă în loc de lapte, e musai să fie încălzită, așa că puteți puneți puțină smântână, apoi o bucățică de unt, apoi iar smântână, apoi iar lapte. Vedeți ce cremos e?”, a postat pe internet vloggerul Bărbosu, pasionat de gastronomie și dornic să împărtășească și cu alți gurmanzi secretele sale.

Cartofii au un conținut ridicat de amidon, astfel că este de preferat să nu îi faci piure cu mixerul sau blenderul, ci cu mâna, folosind un instrument de zdrobit, sau o furculiță ți multă forță. Mixatul cartofilor și a ingredientelor poate influența consistența preparatului final. Folosirea unor ustensile electrice, mult prea puternice pentru acest preparat, va face ca amidonul să se activeze, iar piureul tău va avea o consistență elastică și gumată, nu una cremoasă și pufoasă, așa cum ți-ai dori. Încearcă această metodă și savurează piureul de cartofi ca garnitură pentru preparatele preferate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andra Gogan, de la viața în cămin la visul american. A mizat totul pentru „Sirenele”: „Am început cu 100.000 de euro și am ajuns la un milion”
9.5 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *