Nea Popa din ”La Bloc” vorbește, în premieră, despre banii primiți din drepturile de autor: ”Nu poți conta pe ei”. Pe ce îi cheltuiește. EXCLUSIV

Actorul Tudorel Filimon, despre Nelu Curcă: ”După filmări, se ducea la duhovnic ca să se spovedească”

Tudorel Filimon (69 de ani) a jucat în zeci de filme și de piese de teatru, însă rolul vieții lui, cel care i-a adus un munte de popularitate, este, de departe, cel din serialul tv ”La Bloc”, difuzat în prezent de Pro Cinema, unde îl interpretează pe Nea Popa. În interviul oferit în exclusivitate pentru Ego.ro, el ne-a vorbit despre foștii colegi și despre viața de actor, la aproape 70 de ani. Susține că nu-l invidiază câtuși de puțin pe șarmantul Florin Piersic, care primea doar roluri de macho și de Făt-Frumos, în timp ce el trebuia să se mulțumească cu interpretări comice: ”Toate femeile erau leșinate după el, și Angela Similea”.

Ce spune despre Marinela Chelaru, alături de care a jucat în Grupul umoristic ”Vouă”: ”De când i-a murit mama, nu mai iese din București”

Actorul nu mai joacă în Grupul umoristic ”Vouă”. El ne-a dezvăluit motivul pentru care nu mai apare pe scenă în vestitele spectacole, care s-au jucat dintotdeauna în fața unui public numeros:

”Eu nu am mai jucat în Grupul ”Vouă” de vreo 5 ani, pentru că încă activam la teatru și mi-era foarte greu să nu se suprapună spectacolele. Însă, nu am renunțat definitiv, este și va rămâne un grup drag mie. Eu am venit la ei, în 2009, când se scindase deja grupul. Erau Adrian Fetecău și Marinela Chelaru, iar de partea cealaltă se aflau Victor Yila și Vizante. Eu sunt de partea lui Adrian Fetecău, care a înființat acest grup umoristic. M-a chemat, am răspuns. Urmăream spectacolele lor, mi-a făcut plăcere să joc cu ei, era ceva ce nu făceam în teatru, era o chestie de concentrare. Nici Marinela Chelaru nu mai joacă acum. Are stări de panică, din momentul în care i-a murit mama îi este frică să mai părăsească Bucureștiul. A fost și operată la inimă, a stat în convalescență, are nevoie de odihnă”, ne-a declarat actorul, în exclusivitate pentru Ego.ro.

În Grupul ”Vouă”
În Grupul ”Vouă”

Despre colegii lui din ”La Bloc”: ”Emil Mitrache este ghid turistic, iar Dragoș Moștenescu face stand-up comedy în bărulețele din Anglia”

Tudorel Filimon ne-a vorbit și despre foștii lui colegi din ”La Bloc”, alături de care a filmat mai bine de șapte ani. Au fost ca o adevărată familie, mâncau împreună în pauze, dar se și sprijineau în momentele grele:

”Mai vorbesc cu Americanul, cu actorul Emil Mitrache. M-am revăzut cu el, cam pe la începutul anului. Din câte știu încă este ghid turistic, preia turiștii de la aeroport, îi cazează, le arată România, cred că este obositor, dar lui îi place. Cât îl privește pe Dragoș Moștenescu (n.r.- Costel Jurcă, în ”La Bloc”) el se află în prezent în Anglia. N-a avut noroc aici, deși e un om plin de idei. Așa că și-a luat soția și cei trei copii și a plecat din țară. A avut o perioadă foarte grea, dar acum are un punct de echilibru, face stand-up comedy în bărulețele din Anglia, începe să aibă succes. Este foarte greu acolo, e concurență puternică. Mai mă uit pe Internet, mai postează poze cu el, cu copiii. Dar nu ne-am văzut de vreo zece ani, chiar mi-e dor de el”, ne-a mai spus celebrul artist, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Amintiri cu Nelu Curcă: ”Mereu a fost credincios, și, când nu îi plăcea ceva, în scenariu, zicea: ”Eu asta nu spun, puteți să mă dați și afară!”

Actorul a avut o strânsă relație de prietenie și cu Mihai Coadă, alias Nelu Curcă, pe întreaga perioadă a filmărilor pentru producția PRO TV, ”La Bloc”. Tudorel Filimon ne face câteva dezvăluiri despre personalitatea lui Mihai Coadă, care s-a retras din actorie și slujește la o mănăstire:

”El s-a dedicat bisericii, este la o mănăstire de lângă Ploiești, se duce acolo sâmbăta și duminica. Așa, personal, nu l-am mai văzut de mult timp. Țin foarte mult la el. Îmi amintesc că mereu a fost credincios, și, când nu îi plăcea ceva, în scenariu, zicea, cu fermitate: ”Eu asta nu spun, puteți să mă dați și afară!”. După fiecare filmare, Mihai se ducea la Ghighiu, la duhovnic, ca să se spovedească. Acum mai joacă doar în piese de teatru cu teme religioase”.

Câți bani primește din drepturile de autor pentru serialul ”La Bloc”: ”Se câștigă, dar nu cât am vrea noi”

Amuzantul actor ne-a vorbit și despre drepturile de autor primite pentru ”La Bloc”, serial care se difuzează de 21 de ani pe micul ecran:

”Din drepturile de autor se mai câștigă, dar nu cât am vrea noi, banii vin de două ori pe an, în iunie și în decembrie. Nu știu cât voi lua în decembrie, uneori te aștepți la mai mulți și vin puțini, nu poți conta pe ei. Dar, sunt buni, pentru sărbătorile de iarnă, te trezești că se duc pe cadouri. Asta e situația…”.

La bloc
La bloc

Întrebat de reporterii Ego.ro dacă nu îi este greu, la 69 de ani, să mai cutreiere țara, cu spectacolele, Tudorel Filimon ne-a declarat, după un lung oftat: ”Când urci pe scenă uiți de oboseală. Eu dimineața îmi zic:” Măi, iar plec de acasă, om bătrân!”. Dar, când ajung pe scenă, parcă sunt de o viață acolo”.

Nu-l invidiază pe chipeșul Florin Piersic: ”Nu mi-a fost ciudă că el a prins roluri de Făt-Frumos!”

Actorul Tudorel Filimon are un palmares bogat, fiind distribuit în zeci de filme și de piese de teatru. Nu a prins însă roluri de macho sau de Făt-Frumos, precum colegul lui, chipeșul Florin Piersic, ci mai degrabă de pușcăriaș sau de șofer la hingheri. Cu modestia-i caracteristică, Tudorel Filimon ne-a declarat:

”Nu aleg eu în ce filme joc, regizorii aleg actorii din distribuție. Îmi amintesc, când eram licean, că mergeam la Teatrul Național, ca să îl văd pe Florin Piersic în piese. Sincer? Nu mi-a fost niciodată ciudă că el a prins roluri de macho sau de Făt-Frumos. Toate femeile erau leșinate după el, și Angela Similea. El o curtase și pe o colegă, pe Gabriela Vlad, care plecase în Istrael. N-aveai ce face, Florin Piersic era fascinant, mai ales la vorbă. Era deja un personaj. Era personajul lui. Spuneai Piersic, spuneai tot!”, ni s-a mai confesat acesta, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Florin Piersic
Florin Piersic

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.7 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *