Nici să nu te gândești să arunci calendarele vechi. Top 5 cele mai surprinzătoare utilizări în casă

Cele mai uimitoare întrebuințări pe care le poți oferi calendarelor vechi.
Nici să nu te gândești să arunci calendarele vechi. Top 5 cele mai surprinzătoare utilizări în casă

Mai sunt doar câteva săptămâni până când calendarul 2023 care te-a însoțit în ultimele luni nu-ți va mai fi de folos. Atunci va fi momentul să îl înlocuiești cu unul nou, dar, dincolo de înlocuire, poate te întrebi ce poți face cu cel pe care nu îl vei mai folosi. Iată cum poți recicla calendarele vechi.

Nu mai arunca vechile calendare. Iată cum le poți folosi

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că, în cazul calendarului gregorian pe care îl folosesc majoritatea țărilor, inclusiv România, datele se repetă exact la fiecare 28 de ani. Asta înseamnă că 2024 va fi egal cu 1996, iar 2052 va fi egal cu 2024. În afară de această curiozitate, pentru care ar putea avea sens să le păstrăm, există și alte modalități de a le valorifica.

Citește și: 5 idei de cadouri The Body Shop pentru Crăciun. Surprinde-ți persoana iubită cu arome de sezon în ediție limitată

Sfaturi pentru reciclarea calendarelor vechi

Hârtie de împachetat cadouri

Cu siguranță în aceste zile trebuie să oferiți cadouri celor dragi, iar împachetarea darurilor într-un calendar cu anul 2023 poate fi o idee bună. Nu trebuie decât să decupezi câteva calendare vechi și să le lipești pe cutia de cadou, adăugând cu grijă un decor și o felicitare, astfel încât toată lumea să admire originalitatea ambalajului tău.

Magnet de frigider

Dacă ești unul dintre acei nostalgici care nu vor să scape de calendarele vechi sau dacă 2023 a fost un an grozav în viața ta și intenționezi să ți-l amintești pentru mult timp, atunci îl poți transforma într-un magnet de frigider. Îl poți lipi pe carton, apoi adaugi un magnet astfel încât să rămână pe frigider sau pe orice alt obiect.

Ca plicuri

Luați o foaie din calendarul vechi și împăturiți-o în formă de plic. Apoi sigilați marginile cu lipici sau cu bandă adezivă și veți avea un plic reciclat în care să vă păstrați facturile pentru anul care se încheie. În plus, puteți să vă păstrați economiile acolo sau să trimiteți cuiva o facilitare originală pentru începutul anului 2024.

Puzzle original

Provoacă-i pe cei mici acasă cu un puzzle. Multe calendare vin cu imagini superbe, iulstrând peisaje, animale etc. Scoateți pagina respectivă și faceți un puzzle din ea, tăind-o în bucăți ca și cum ar fi piese de puzzle. Plastifiați piesele pentru ca acestea să reziste mai mult și să nu se rupă imediat. Amestecați piesele și rugați-i pe copii să vă ajute să le construiți.

Citește și: Bijuterii din aur sau argint de Crăciun? Cum să alegi accesoriile în funcție de nuanța pielii

Colaj

O altă opțiune de care vă puteți bucura împreună cu copiii este colajul. Puteți lua calendarele vechi, nu doar cele din 2023, ci toate cele pe care le-ați păstrat de-a lungul anilor, și să decupați imaginile și datele pentru a lipi piesele unele peste altele.

Odată terminată sarcina, puteți oferi acest colaj drept cadou de Crăciun. Sau îl puteți păstra ca amintire a meșteșugului de familie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *