Nicolai Tand circulă și acum cu o mașină veche de peste 40 de ani. „Nevastă-mea și copiii adoră Dacia”. De ce refuză să și-o schimbe VIDEO EXCLUSIV

Nicolai nu vrea să renunțe nici în ruptul capului la Dacia lui 1301

Nicolai Tand este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România, dar și unul dintre cei mai îndrăgiți oameni de televiziune. Deși mulți dintre colegii lui vin la redacție cu tot soiul de mașini, care mai de care mai scumpe, Nicolai Tand a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu are nici cea mai mică problemă să conducă o mașină veche de aproape 50 de ani, o Dacie, care este deja încadrată în rândul mașinilor de epocă.

Nicolai Tand: „Eu circul cu de toate”

Chef Nicolai Tand și-ar putea permite cu siguranță o mașină scumpă, cu mulți cai putere, însă este de părere că atât mașinile, cât și motocicletele pe care le are în garaj, sunt doar un mijloc de transport și nu ar trebui să punem accentul atât de mult pe valoarea lui materială.

„Eu circul cu de toate. Acum merg și cu scuterul, și cu Dacia, cu ce prind. Adică mie îmi place să le port, nu îmi place să le țin în garaj. Normal că mai am Dacia. Dar am mai multe mașini vechi. Multe…am câteva, nu că sunt multe. Nu sunt Țiriac. Am câteva mașini vechi care îmi plac foarte mult și le port. Îmi place să circul cu ele, nu să se odihnească prea mult. Plus de asta încă sunt norocos, nu sunt greu de întreținut. Am mașini de 40 de ani, chiar și de 50 de ani și pot să zic că sunt mașini destul de accesibile, nu sunt mașini scumpe. Am și mai multe motociclete. E ok, nu sunt vreun bogătaș”, ne-a povestit amuzat Nicolai Tand.

 

„A ajuns să le placă și lor că miroase a benzină în mașină”

Chiar dacă mașinile de epocă ajung să coste mai mult decât una luxoasă, ținând cont că mai mereu au nevoie de reparații sau îmbunătățiri, Nicolai nu vrea să renunțe nici în ruptul capului la Dacia lui 1301, una dintre cele mai populare mașini la vremea ei. Ba mai mult decât atât, încearcă să-și educe copii în așa fel încât nici aceștia să nu pună accentul pe lucrurile materiale.

„Nevastă-mea și copiii adoră Dacia. La modul cel mai serios. Încerc să le transmit că este un mijloc de transport, că este o mașină veche, că mie îmi place că miroase a benzină. În timp a ajuns să le placă și lor că miroase a benzină în mașină. La modul cel mai serios”, ne-a mai povestit amuzat Tand.

Nicolai Tand și soția
Nicolai Tand și soția

Pe de altă parte, Dacia nu este principalul mijloc de transport al familiei, nici măcar celelalte mașini vechi pe care le are în garaj. Nicolai mărturisește că înainte de toate siguranța în trafic este cea mai importantă. Conștient de faptul că o Dacie veche nu poate oferi siguranță și confort la un drum lung, bucătarul se folosește de ea doar în București și doar când vremea de afară îi permite acest lucru, căci nu are dotările necesare pentru a circula în frig sau pe zăpadă.

„Le-am zis însă că pentru siguranță, Dacia nu este cea mai sigură mașină, și că mergem cu ea doar prin oraș sau drumuri scurte. Le explic lucrurile acestea. Până la urmă o Dacie sau o altă mașină e doar în mijloc de transport în care da, ce-i drept diferă confortul. În Dacie nu am același confort, nu am radio, nu am climă, dar îmi place. Până la urmă eu sunt genul de om care crede că tot ce fac și tot ce îmi cumpăr, îmi cumpăr pentru mine, nu pentru vecini”, a mai declarat Nicolai Tand pentru EGO.ro.

Video: Dorin Marinuș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *