Noaptea Albă a Filmului Românesc 2022. În ce orașe are loc ediția din acest an și care este programul

Ce filme poți vedea

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2022. Evanimentul reprezintă un maraton cinematografic care aduce pe ecrane cele mai așteptate producții românești și va fi organizat în trei orașe din țară: București, Cluj-Napoca și Timișoara. Noaptea Albă a Filmului Românesc a ajuns la cea de-a 13 ediție. Iată ce surprize au pregătit organizatorii.

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2022. Când are loc ediția din acest an și care este programul

Noapta Albă a Filmului Românesc, ediția a 13-a, se va desfășura în 11 cinematografe și spații alternative, cu peste 20 de proiecții în tandem. Evenimentul începe astăzi, de la 18.00, în toate cele trei orașe amintite. În București, publicul va avea ocazia să întâlnească și o parte dintre regizorii și producătorii filmelor.

Regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță vor fi prezenți la Cinema Elvire Popesco, de la ora 20:00, pentru proiecția filmului Capra cu Trei Iezi. O adaptare horror a cunoscutei povești scrisă de Ion Creangă, Capra cu Trei iezi îi aduce pe ecran pe Maia Morgenstern și Marius Bodochi.

Regizorul Ștefan Constantinescu și producătoarea Diana Păroiu își dau întâlnire cu publicul la Cinema Muzeul Tăranului Român, de la ora 21:30 la premiera Om-Câine, o poveste de dragoste jucată excelent de Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii.

Regizorul Octav Chelaru vine la Amfiteatrul TNB pentru o discuție despre filmul Balaur, de la ora 20:00. Insiprat din fapte reale, Balaur este un film intens, despre o relație interzisă dintre o profesoară și un elev.

De asemenea, publicul va putea urmări și un calup de scurtmetraje de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în incinta localului J`ai Bistro.

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2022. Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, în filmul Balaur
Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, în filmul Balaur

De unde pot fi procurate biletele

În București vor fi deschise și alte spații pentru Noaptea Filmului Românesc. Este vorba despre Cinemateca Union, Grădina cu Filme Creart, unteatru Open Air, sau Muzeul Național al Literaturii Române. În plus, proiecții vor avea loc și la Hollywood Multiplex, unde vor fi difuzate două avanpremiere: „Nunți, botezuri, înmormântări (de la 19:00) și Glasul care strigă-n pustie (de la 21:30)”.

În Cluj-Napoca și Timișoara, proiecțiile vor avea loc la cinematograful Victoria.

Programul complet și biletele le găsiți aici și la casieriile cinematografelor. Excepție face Hollywood Multiplex, care oferă bilete pe hmultiplex.ro, cinemagia.ro și la casierie.

Bilete pentru proiecțiile din Cluj-Napoca, se găsesc pe cinemavictoria.ro și la casierie.

Iar pentru proiecțiile din Timișoara, biletele se găsesc pe eventbook.ro și la casierie, înainte de fiecare proiecție.

Costul taxei de intrare la eveniment diferă în funcție de proiecție. În timp ce la unele intrarea este gratis, la alte proiecții tariful poate fi de 10, 15 sau 20 de lei.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.