Noi acuzații grave la adresa părintelui Visarion! Ce propuneri indecente ar fi primit o altă enoriașă

Ce spune o altă presupusă victimă a preotului
Noi acuzații grave la adresa părintelui Visarion! Ce propuneri indecente ar fi primit o altă enoriașă

Apar noi acuzații grave la adresa părintelui Visarion Alexa, după ce o femeie a depus plângere deoarece ar fi abuzat-o sexual. Mai multe femei susțin că au primit propuneri indecente din partea părintelui. De asemenea, spun ele, avansurile continuau pe rețelele de socializare.

Noi acuzații grave la adresa părintelui Visarion: “Mă scana din priviri și pe urmă a început cu tot felul de discuții”

O altă presupusă victimă a preotului Visarion Alexa declară că preotul i-a făcut propuneri indecente în timp ce se afla la spovedanie. Femeia mărturisește că este șocată de felul în care sunt blamate victimele acestuia în mediul online.

“Mă scana din priviri și pe urmă a început cu tot felul de discuții care nu își aveau rostul și apropouri legate de viața mea sexuală. M-a întrebat dacă îmi oferă soțul orgasme, cât de des, cât de mult și, în caz că nu sunt singură, să apelez la el. Dacă și-a permis cu mine comentarii de genul, deși noi nu ne cunoșteam, cu siguranță și-a permis și cu alte femei. Și m-a șocat să văd reacțiile în online în care tot victimele sunt acuzate, și blamate, și jignite în ultimul hal”, susține femeia despre preotul Visarion Alexa. Ulterior, femeia spune că l-a blocat pe rețelele de socializare.

Preotul Visarion Alexa, acuzat de abuz sexual de o enoriașă

O femeie a depus plângere împotriva preotului Visarion Alexa susținând că în luna aprilie, în timpul spovedaniei, părintele ar fi abuzat-o. Acesta a fost reținut de polițiști pentru câteva ore, ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

“Un prădător sexual nu este neapărat violent, este persuasiv, este convingător şi îşi maschează comportamentul prin aparența complicității victimei care este dezarmată emoţional sau psihologic în faţa prădătorului. Nu s-a întâmplat pe o alee întunecoasă într-un parc, s-a întâmplat fix în locul puterii”, a spus psihiatrul Gabriel Diaconu pentru observatornews.ro.

Ce spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat că în funcție de sentința pe care o vor da judecătorii, Visarion Alexa riscă să fie eliminat din preoție. Dacă nu va fi condamnat penal se poate decide revenirea la slujire a preotului Visarion Alexa.

”Dacă respectivul nu este condamnat penal și nu se ajunge la „depunere din treaptă” sau „caterisire”, episcopul local, în consultare cu membrii consistoriului care a judecat cazul, poate decide revenirea la slujire după o perioadă de „pocăință”, îndreptare”, a spus Vasile Bănescu.

Părintele Visarion Alexa slujește la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari, acolo unde este și paroh. Acesta are 46 de ani, este căsătorit și are patru copii alături de soția lui. El este unul dintre cei mai cunoscuți preoți, fiind adesea invitat la emisiuni televizate și având o prezență constantă în mediul online.

Sâmbătă după-amiaza, pe 17 septembrie, părintele a fost reținut de anchetatori, în urma unei plângeri depuse de o femeie în luna iulie. Femeia în vârstă de 38 de ani susține că a fost agresată sexual de acesta, în luna aprilie. Ulterior magistrații au decis ca preotul Visarion Alexa să fie eliberat și plasat sub control judiciar.

5.5 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.