Noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce măsuri ar fi adoptat sportiva: “Există și o asemenea procedură”

“Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă”
Noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce măsuri ar fi adoptat sportiva: “Există și o asemenea procedură”

Noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Au trecut aproximativ trei săptămâni de când sportiva a fost pusă oficial sub acuzație de dopaj cu Roxadustat. Momentan Simona Halep nu a vorbit despre strategia pe care a ales-o pentru a-și dovedi nevinovăția. Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), din Lausanne, Elveția, a făcut însă câteva dezvăluiri.

Noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce spune Cristian Jura

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, din Elveția a vorbit despre situația Simonei Halep. În urmă cu o lună tribunalul anunțase că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică. Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!”, spune arbitrul Cristian Jura pentru playtech.ro.

Cristian Jura: “Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă”

Durata de contestare a acuzației de dopaj este de 20 de zile pentru cele intermediate de agenția londoneză Sport Resolutions, respectiv 21 de zile pentru cele se opresc la TAS. Atenție, zile calendaristice, nu lucrătoare. Potrivit lui Cristian Jura, Simona Halep ar fi ales o strategie mai puțin transparentă. De asemenea, Simona Halep ar fi putut alege să ceară forului respectiv ca situația sa să fie analizată fără a da publicității niciun amănunt. Dacă a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

„Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o. Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale. Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip”, a mai spus Cristian Jura.

În tot acest timp, potrivit sursei citate, Simona Halep s-a antrenat în continuare la Complexul Stejarii, deținut de Ion Țiriac.

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a început să facă Doina Popescu?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.