Vrei să gătești pește și nu știi ce să alegi din supermarket? Iată mai jos câteva sfaturi pentru a te ajuta să alegi peștele pentru această perioadă a Postului Mare. Reamintim că este dezlegare la pește în ziua de Buna Vestire, dar și de Florii, în duminica dinaintea Paștelui.
Peștele este un aliment delicios care oferă substanțe nutritive organismului nostru. De aceea, în perioada Postului Mare îți oferim câteva sfaturi despre cum să alegi peștele atunci când mergi la cumpărături.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă consumul de pește și fructe de mare de două-trei ori pe săptămână. De ce? Deoarece acestea au o mare valoare nutritivă, sunt gustoase și ușor de preparat. Așadar, nu le consuma doar în timpul Postului Mare, ci încearcă să le adaugi la dieta zilnică, deoarece acestea vor fi benefice nu doar pentru organismul tău, ci și pentru pescarii și acvacultorii naționali.
Citește și – Ce să presari peste pește ca să nu se lipească de tigaie. Trucul de mare ajutor, trebuie să îl încerci și tu
În toate magazinele se găsesc o mulțime de feluri de conserve de pește, care mai de care cu eticheta mai colorată. Știai că în timp ce conservele de pește asigură o masă rapidă și ușoară, unele pot conține adesea o mulțime de substanțe chimice nesănătoase?
Pe lângă Bisfenol A (BPA), o substanță chimică toxică care este folosită pentru preveni oxidarea sau rugina de pe cutiile metalice de conserve, mai conțin și o mulțime de E-uri. Colorant E129 și o serie de aditivi care pot prezenta efecte diverse dacă este depășită doza zilnică de consum – glutamat monosodic E621, acid citric E330, guma guar E412, guma xanthan E415.
De asemenea, conținutul ridicat de conservant, cum este clorura de sodiu (sarea) și zahăr, sunt alte ingrediente de care ar trebui să ții cont atunci când alegi conserva de pește dorită.