Nu e o glumă! Cât a ajuns să coste o banală porție de pui la grătar cu piure pe litoral. Turiștii și-au făcut cruce

Nu e o glumă! Cât a ajuns să coste o banală porție de pui la grătar cu piure pe litoral. Turiștii și-au făcut cruce

Prețurile au luat-o razna pe litoralul românesc, atât la cazare, cât și la terase, iar tot mai mulți turiști se plâng de acest lucru. De la 15 iulie și până pe 15 august este vârf de sezon şi preţurile urcă vertiginos, cu 15% sau chiar 20%. Cât se plătește acum pentru o porție de pui la grătar cu piure.

Prețurile au explodat pe litoralul românesc

Prețurile pe litoralul românesc au crescut odată cu vârful de sezon estival, care a început de la jumătatea acestei luni. Astfel, românii plătesc mai mulți bani pentru o vacanță la malul Mării Negre, chiar dacă este vorba și de câteva zile. Este a treia creștere de prețuri din vara aceasta și s-au scumpit toate serviciile, de la cazare și până la șezlongurile de pe plajă.

În acest context, o turistă aflată în vacanță la Eforie Nord le-a arătat internauților lista de prețuri de la un restaurant cunoscut din stațiune. O simplă porție de piure costă 10 lei, iar cea de pulpe dezosate la grătar, 17 lei pentru 100 de grame. Deoarece, o porție are, în medie, 300 de grame, înseamnă că prețul este, de fapt, de 54 de lei. Astfel, pentru un meniu atât de simplu un turist trebuie să plătească 64 de lei.

Nici prețul șezlongurilor nu este unul mic în Eforie Nord. Se închiriază cu aproximativ 25 de lei, în timpul săptămânii, în timp ce în weekend, tarifele cresc cu 5 sau 10 lei. În schimb, la Mamaia, costă între 30 și 40 de lei, pentru o zi.

În aceeași stațiune, prețul unei camere de hotel de trei stele pornește de la 300 de lei, iar cei care vor să se cazeze la un stabiliment de patru stele, tariful unei camere pornește de la 430 de lei.

Cel mai aglomerat weekend pe litoral în iulie

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa ori a servi o cafea la un restaurant.

Deși prețurile sunt piperate, turiștii nu oclolesc litoralul românesc, hotelierii se așteaptă ca gradul de ocupare să fie de 80%. Iar în următoarea perioadă, până la finalul acestei luni, gradul de ocupare ar putea depăși 90%.

În sezonul estival 2023, la mijlocul lunii iulie, s-a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe litoralul românesc. Circa 120.000 de turiști s-au îngrămădit pe plaje, de-a lungul coastei Mării Negre, iar în Eforie Nord și Costinești, stațiune preferată de tineri, s-a înregistrat cel mai mare aflux de turiști. Gradul de ocupare a fost de 80%, cel mai mare din acest an.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *