Nu mai arunca apa în care ai fiert ouăle. Are o întrebuințare genială, ce poți face de fapt cu ea

Doar așa vei proceda de acum
Nu mai arunca apa în care ai fiert ouăle. Are o întrebuințare genială, ce poți face de fapt cu ea

Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să arunce apa în care au fiert ouăle? Și tu procedezi la fel? Renunță să mai faci asta, fiindcă există câteva trucuri utile unde ai putea să o utilizezi. Puțini oameni știu cât de mult ar putea să-i ajute aceasta în grădină. Toată lumea trebuie să afle aceste modalități de a o folosi.

Uite ce să faci cu apa în care au fiert ouăle

Ai pregătit o salată delicioasă cu ouă fierte mărunțite, mărar și oțet? Foarte bine, dar acum ce faci cu apa în care ai fiert ouăle? O arunci sau o păstrezi? Probabil că acum te întrebi de ce ai păstra așa ceva. Ei bine, răspunsul este cât se poate de simplu.

Apa în care ai fiert ouăle pentru salată este plină de substanțe nutritive, așa că o poți folosi pentru a hrăni culturile din grădina ta. Cu ajutorul acestui lichid prețios, plantele tale vor crește mai rapid, vor scăpa de dăunători și vor fi mult mai sănătoase.

Cum trebuie să procedezi

Mai întâi de toate, pune ouăle în apă. În timpul fierberii, cojile lor vor elibera o parte din mineralele pe care le conțin în lichid, iar acestea sunt aur curat pentru plantele din grădina ta sau chiar pentru cele din ghivece.

În această apă se vor regăsi calciu, magneziu și potasiu, trei minerale care vor ajuta plantele să crească mai repede, să fie mai verzi și să aibă flori mai multe.

După ce s-au fiert ouăle, scoate-le pe un platou și lasă apa să se răcească complet. Ulterior, tot ceea ce trebuie să faci este să uzi plantele cu ea. În doar câteva zile, vei vedea rezultatele!

Citește și Nu mai arunca la gunoi cojile de ouă. Sunt aur curat, iată în ce moduri surprinzătoare le poți folosi de fapt!

Nu arunca nici cojile de ouă

Nu arunca nici cojile de ouă, ci zdrobește-le până obții o pudră fină. Poți face acest lucru cu ajutorul unui pisălog. Ulterior, adaugă câte puțin din acest praf în ghivece sau în pământul plantelor tale din grădină.

Totodată, grădinarii susțin că poți utiliza cojile de ouă și atunci când cultivi legume, cum ar fi roșiile, ardeii sau vinetele. De asemenea, ele pot fi folosite și la cultivarea unor plante precum trandafirii, hortensiile sau iedera.

Citește și Tot mai multe gospodine pun coji de ouă în mașina de spălat. Trucul genial care te scapă de o problemă uriașă!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce are Doinița Oancea de pe platoul “Inimă de țigan” în casă
8.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *