Nu mai arunca capacele din plastic ale sticlelor. Trei moduri nebănuite în care le poți utiliza în gospodărie

Poți face cu ele chestii amuzante sau poți face activități practice cu copilul tău.
Nu mai arunca capacele din plastic ale sticlelor. Trei moduri nebănuite în care le poți utiliza în gospodărie

Ne-am obișnuit să aruncăm flacoanele din plastic sau sticlele, cu tot cu capace, la gunoi. E bine însă de știut că sunt multe metode de a refolosi acele flacoane, sau chiar puncte în care pot fi predate pentru reutilizare. Însă cu capacele din plastic poți face mult mai multe. Nu mai arunca capacele din plastic ale sticlelor. Iată câteva metode de a le reutiliza.

Nu mai arunca capacele din plastic ale sticlelor. Iată cum le poți folosi!

Este obișnuit să găsim capace de plastic pe străzi, ceva care dăunează mediului nostru. Dar e ideal să donezi aceste mici obiecte unor asociații interesate sau, în cel mai bun caz, să le refolosești pentru a realiza diverse meșteșuguri.

În acest scop, trebuie să aduni o cantitate bună, întrucât unele creații sunt mai mari decât altele.

1. Poți face din ele un coș

Lipește trei capace în formă de linie cu un pistol cu lipici fierbinte. Folosește o riglă pentru a face linia dreaptă. Repetă procesul cu alte șase capace (într-un rând de trei) pentru a avea o bază. Construiește două rânduri de trei capace, două rânduri de patru capace și un rând de cinci capace. Trebuie să ții cont de combinația de culori, pentru a avea o siluetă în formă de floare, apoi alătură piesele până obții o formă de rozetă. Fă un total de patru rozete, iar apoi, pe o coală de spumă (cauciuc Eva) lipește baza în centru și pe părțile laterale, procedează la fel cu rozetele (nu le lipi cu baza).

Taie excesul și modelează-l, așa cum se vede în videoclip. Pune lipici pe coala care nu a fost tăiată și lipește toate cele patru părți, până când se formează un coș

Poți pune în coș dulciuri, ciocolată sau micile lucruri pe care le preferi.

2. Magneți pentru frigider

Folosește două capace galbene din plastic și taie două cercuri dintr-o coală de spumă de aceeași dimensiune. Lipește cercurile pe capace cu ajutorul pistolului de silicon. Atașează un mic magnet pe spatele capacului. Dacă capacul este foarte adânc, umple-l cu hârtie de spumă și apoi lipește magnetul. Creează emoticoane, după gusturile tale.

3. Sigilii

Taie un cerc dintr-o coală de spumă de aceeași dimensiune ca și capacul.

Desenează niște săgeți pe hârtia de spumoă sau orice îți vine în minte. Taie figurile și lipește-le pe capac. Pictează figurile cu marker pentru a-i da un aspect mai bun. În acest fel vei avea o ștampilă destul de practică.

Acestea sunt doar trei motive pentru care recomandarea de a nu mai arunca capacele din plastic ale sticlelor ar trebui luată în seamă.


Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7.1 196 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *