Nu mai arunca dinții de lapte ai copilului. Secretul pe care puține mămici îl știu

De acum înainte nu-i vei mai arunca niciodată
Nu mai arunca dinții de lapte ai copilului. Secretul pe care puține mămici îl știu

Au început să cadă dinții de lapte ai copilului tău și nu știi ce să faci cu ei? Ei bine, unii părinți își învață micuții să-i pună sub pernă pentru a fi ridicați de Zâna Măseluță, în timp ce alții preferă să-i păstreze ca amintire. Însă, noi te sfătuim să-i bagi în congelator. Iată de ce. Cu siguranţă nu te-ai fi gândit niciodată la asta.

Ce să faci cu dinții de lapte ai copilului tău

Specialiștii recomandă păstrarea dinților de lapte pentru a fi folosiți, ulterior, în scopuri medicale. Conform unui studiu publicat în anul 2003, dinții de lapte conţin numeroase celule stem care pot regenera neuroni, ţesuturi osoase, ţesuturi cartilaginoase şi chiar şi o serie de celule ale muşchiului cardiac.

Ulterior, aceste celule pot fi utilizate oricând în urma îmbolnăvirii la orice vârstă. Celulele stem pot fi folosite pentru vindecarea unor afecțiuni extrem de grave, precum leucemia sau cancerul.

La ce pot fi folositi dintii de lapte ai copilului
La ce pot fi folositi dintii de lapte ai copilului

Cum să păstrezi dinții de lapte

Este, însă, extrem de important și să știi cum să păstrezi dinții de lapte ai copilului tău, astfel încât aceștia să reziste în timp. Odată ce un dinte de lapte a căzut, există câteva sfaturi de bază pe care le poți urma.

De exemplu, poți curăța dintele cu apă și săpun și apoi îl poți dezinfecta bine prin periaj cu puțin alcool izopropilic. Apoi, este indicat să îl usuci complet înainte de a-l introduce în congelator. Toți acești pași sunt foarte importanți pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor.

Citește și Importanța dinților de lapte și cum pot strica maxilarul unui copil, pe viață VIDEO EXCLUSIV!

Ce mai poți face cu dinții de lapte ai copilului tău

  • Transformă-i în bijuterii

În ultimii ani, bijuteriile handmade au devenit extrem de populare și adorate, așa că ce ai spune să porți la gât dintele de lapte al copilului tău. Specialiștii din domeniu ți-l vor șlefui și lustrui astfel încât acesta să strălucească la fel ca o piatră prețioasă.

  • Depozitează-i într-o cutie specială

Pe piață există anumite cutii speciale pentru depozitarea dinților de lapte. Ele costă undeva în jur de 80 de lei și, de regulă, sunt confecționate din lemn.

Citește și E bine să ne albim dinții acasă? Ce spun doctorii despre pericolul care ne pândește VIDEO EXCLUSIV!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
7.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *