Nu mai arunca la gunoi cojile de castraveți. Trucul pe care toate femeile trebuie să-l știe

Cum să faci cojile de castraveți utile
Nu mai arunca la gunoi cojile de castraveți. Trucul pe care toate femeile trebuie să-l știe

Majoritatea oamenilor aruncă imediat cojile de castraveți, după ce termină de curățat legumele. Ceea ce nu se știe este că aceste coji pot fi folosite și în alte moduri, având numeroase beneficii. Secretul constă în substanțele hidratante din castravete. Acestea te pot ajuta să ai un ten mai luminos și sănătos. Iată cum să le folosești!

Cum poți să folosești cojile de castraveți

Castraveții sunt consumați de multe persoane, mai ales vara. Aceștia aduc o prospețime de neimaginat preparatelor, mai ales că sunt foarte hidratanți și puțini aromați, astfel că poți să prepari ce vrei și să te bucuri de gust.

Un consum mai consistent de coastraveți nu are cum să îți facă rău, mai ales că procentul de apă din această legumă este foarte ridicat. Castravetele este bogat în apă și minerale precum: potasiu, magneziu, fosfor și fier. Conținutul de vitamine C și K ajută la hidratarea pielii dale, dacă îl aplici pe față. De asemenea, te protejează de agresiunile externe și ajută la ameliorarea arsurilor solare și la calmarea iritațiilor. În plus, acțiunea sa astringentă ajută la închiderea porilor și la purificarea pielii grase.

Cum să aplici cojile de castravete

Cu toții știm obiceiul de a ne aplica o mască de față, apoi două felii de castraveți pe ochi. Aceștia ajută la reducerea pungilor de sub ochi și a cearcănelor. Dar află că și cojile de castravete sunt bune, însă este nevoie să alegi castraveți din culturi ecologice. Pune într-un blender cojile de la jumătate de castravete și o lingură de iaurt. Amestecă până ce devine totul moale și seamănă cu o cremă omogenă. Aplică totul pe față seara, cu aproximativ 30 de minute înainte de a merge la culcare. Lasă să acționeze preț de 20 de minute și clătește cu apă călduță, apoi usucă bine tenul. Cu siguranță vei observa după câteva folosiri că fața ta va fi strălucitoare, iar pielea va fi moale și hidratată.

Iaurtul este bogat în vitamina B2, vitamină ce ajută la hidratarea pielii și promovează regenerarea celulară. Mai mult decât atât, el este bogat și în acid lactic, închide porii și reduce aspectul ridurilor. Iaurtul poate fi folosit pe o perioadă mai lungă de timp și pentru a exfolia pielea. Poți face oricând un tonic din coji de castravete și iaurt pentru o piele uniformizată, fără pete și cu o nuanță dorită care să te avantajeze atunci când aplici fondul de ten, corectorul sau pudra.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *