Nu mai consuma sub nicio formă salata de boeuf dacă observi asta pe ea. Arunc-o imediat la gunoi

Scris de: Dana Cazacu

02 Jan. 2023

Nu mai consuma sub nicio formă salata de boeuf dacă observi asta pe ea. Arunc-o imediat la gunoi

Printre nenumăratele preparate de pe mesele românilor de sărbătoare se numără și delicioasa salată de boeuf. Din nefericire, aceasta nu rezistă foarte mult timp, așa că trebuie neapărat să o păstrăm la rece. În continuarea acestui articol vei afla cât timp rezistă salata de boeuf la frigider, dar și care sunt semnele că nu mai poate fi consumată.

Cât rezistă tradiționala salată de boeuf la frigider

După cum bine știm, salata de boeuf nu poate fi preparată fără maioneză. De cele mai multe ori, maioneza conține și ouă crude, așa că salata trebuie consumată într-un timp relativ scurt. Dacă ai făcut prea multă și rămâne de la o zi la alta, atunci trebuie neapărat să o ții acoperită la rece.

Specialiștii în arta culinară susțin că salata de boeuf poate rezista în frigider timp de aproximativ 48 de ore de la preparare.

Semnele care ne arată că salata de boeuf nu mai poate fi consumată

În primul rând, dacă s-a format o crustă deasupra maionezei, asta înseamnă că salata nu mai poate fi mâncată. În caz contrar putem avea probleme destul de serioase la stomac.

De fapt, pentru multe dintre preparate care conțin ouă sau lactate trebuie să respectăm anumite reguli de conservare. În general, maioneza de casă nu trebuie să fie consumată după mai mult de 48 de ore de la preparare.

Nu mai consuma sub nicio formă salata de boeuf dacă observi asta pe ea
Nu mai consuma sub nicio formă salata de boeuf dacă observi asta pe ea

Cât timp rezistă la frigider piftia sau toba de casă

Multe dintre preparatele tradiționale făcute acasă nu rezistă chiar foarte mult timp la frigider. Unul dintre acestea este toba de casă. Indiferent de cât de mult ai fiert organele și carnea, după o anumită perioadă toba nu mai poate fi consumată.

Dacă nu vreți să se strice mai repede, înainte de a o pune în frigider, toba trebuie învelită cu un prosop gros. Astfel, vom evita apariția mucegaiului. Dacă este ținută corespunzător, toba de porc poate rezista la frigider cel mult o săptămână. Dacă doriți să o păstrați pentru o perioadă mai îndelungată, atunci este necesar să o congelați.

Un alt preparat nelipsit de pe mesele de sărbătoare este piftia. Chiar și aceasta rezistă destul de puțin timp după preparare. În schimb, dacă este păstrată în condiții optime, piftia poate rezista chiar și 5 zile. Cu toate acestea, înainte de a o da la rece în frigider, este recomandat să o punem într-un recipient închis etanș.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9.3 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *