Nu mai cumpăra tăiței pentru ciorbă din comerț. Prepară-i tu acasă după rețeta bunicii. Ai nevoie de 3 ingrediente - Ego.ro

Nu mai cumpăra tăiței pentru ciorbă din comerț. Prepară-i tu acasă după rețeta bunicii. Ai nevoie de 3 ingrediente

Iată cum să faci tăițeii pentru ciorbă!
Nu mai cumpăra tăiței pentru ciorbă din comerț. Prepară-i tu acasă după rețeta bunicii. Ai nevoie de 3 ingrediente

Suntem în plină toamnă, iar o ciorbă de pui cu legume și tăieței este mai mult decât potrivită pentru zilele răcoroase ce vor urma. Acest preparat se pregătește foarte ușor și este extrem de sănătos, asta dacă alegi să faci inclusiv tăiețeii acasă. Cum? Îți vom explica în detaliu, în rândurile de mai jos!

Cum să prepari acasă tăiței pentru ciorbă? E mai simplu decât ți-ai imaginat

Există diferite tipuri de tăiței, caracterizați prin dimensiunea, culoarea și compoziția lor. Dintre toți, tăiteii cu ou sunt printre cei mai folositi la prepararea ciorbelor.

Aceștia sunt destul de subțiri, de culoare galbenă și sunt făcuți din făină albă, ouă, și sare. Vezi rețeta completă în rândurile ce urmează. De acum, nu îi vei mai cumpăra niciodată din comerț!

Rețeta de tăieței de casă

Ingrediente

  • trei ouă
  • 750 de g de făină albă
  • o linguriță rasă de sare fină

Mod de preparare

Se pun 650 de grame de făină într-un vas, după care se face o gaură în mijloc, unde se sparg ouăle și se presară sare. Se așteaptă câteva minute, apoi se adaugă cinci lingurițe de apă. Se amestecă cu o furculiță încorporând treptat făina.

După ce a rezultat aluatul, se introduce mâna în vas și se frământă bine până se încorporează toată făina. Acum, aluatul se taie în trei bucăți, care se întind foarte bine pe o masă pudrată cu făină. Mai departe, se taie fâșiile pe lungime și se lasă să se usuce.

Citește și Cum să prepari noodles cu pui și legume. Rețeta simplă care te va cuceri!

Rețeta de ciorbă de pui cu legume și tăieței

Ingrediente

  • trei pulpe de pui întregi
  • doi morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o rădăcină de păstârnac ojumătate de țelină
  • un ardei gras
  • o ceapă
  • un cartof
  • tăieței de casă
  • o jumătate legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia carnea și se pune la fiert într-o oală încăpătoare. Când apa începe să fiarbă, se dă focul mai mic și se îndepărtează spuma de la suprafață. Ulterior, se adaugă ceapa, păstârnacul și pătrunjelul întregi.

În schimb, celelalte legume, morcovul, ardeiul și țelina, se toc și se adaugă în același timp cu legumele lăsate întregi. Acum, se lasă ciorba să fiarbă, la foc mic. Când legumele sunt aproape gătite, se pune și cartoful tăiat cubulețe și se lasă totul la foc până când toate legumele sunt bine fierte.

Când preparatul este aproape gata, se înlătură legumele întregi și se adaugă două mâini de tăieței de casă. Se mai lasă totul la fiert câteva minute, apoi se presară sare și piper, după gust. Totodată, se mai adaugă și pătrunjelul tocat mărunt. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Trucul extraordinar care repară ciorba prea sărată. Ce trebuie să adaugi în oală, de fapt!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Pepe, despre succesul câștigat pe scenă: “Atunci începi să realizezi!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *