Nu mai mânca pește cu mujdei. Cât de periculoasă este această combinație, de fapt. Avertismentul medicilor

De ce nu este bine să consumi pește cu mujdei
Nu mai mânca pește cu mujdei. Cât de periculoasă este această combinație, de fapt. Avertismentul medicilor

În zilele de duminică, mulți dintre noi obișnuim să servim o bucată de pește cu mujdei. De altfel, această combinație este extrem de apreciată în România, fiind întâlnită în toate colțurile țării. În plus, este și gustoasă, însă sunt puțini cei care știu că ea nu este deloc una sănătoasă. Care este motivul? Vezi ce spun specialiștii în medicină!

Motivul pentru care nu este bine să mănânci pește cu mujdei. Medicii au spus clar

Peștele este cunoscut pentru gustul său delicios, dar și pentru beneficiile pe care le are asupra organismului uman. El conține acizi grași esențiali mega-3 și omega-6, proteine, vitamine, dar și numeroase minerale.

Astfel, anumite studii au arătat că acesta previne osteoporoza, anemia, cancerul, inflamațiile și multe altele. De asemenea, peștele are capacitatea de a accelera arderile și de a regla nivelul de colesterol.

Totuși, în combinație cu mujdeiul, acesta nu este la fe de sănătos, cel puțin asta susțin specialiștii în medicină. Conform experților, consumate împreună, aceste două alimente populare devin adevărate bombe calorice.

Te-ar mai putea interesa și De ce să pui câțiva căței de usturoi la fereastră. Trucul e genial, te scapă de o mare problemă!

Care este recomandarea medicilor

Mai întâi de toate, medicii atrag atenția asupra modului de preparare al mujdeiului de usturoi. Ei recomandă ca acesta să fie făcut în casă, și numai cu usturoi românesc.

De asemenea, specialiștii susțin că este important de precizat faptul că mujdeiul de usturoi se face cu ulei, iar acesta nu este deloc bun pentru organismul uman.

În plus, și sarea din mujdei poate reprezenta o problema importantă, asta pentru că în cantități mari nu este bună pentru sănătate. Astfel, sfatul medicilor este acela de a se utiliza pentru mujdei doar un praf de sare, nu mai mult de atât.

Te-ar mai putea interesa și Ai făcut mujdeiul greșit toată viața. De ce să nu mai pui sare niciodată peste usturoi, obiceiul la care trebuie să renunți imediat!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *