Nu mai pune lapte în clătite. Ingredientul secret ca să nu se mai lipească de tigaie. Doar așa le vei prepara

Trucul ce te va scuti de mult timp și nervi
Nu mai pune lapte în clătite. Ingredientul secret ca să nu se mai lipească de tigaie. Doar așa le vei prepara

Berea sua borșul sunt ingrediente inedite care se folosesc des, deși nu pare, în multe preparate dulci. Multe gospodine folosesc aceste două in grediente pentru rețetele lor de prăjituri, mai ales în perioada de post. Acestea ies pufoase, foarte gustoase şi săţioase. Berea, consumată echilibrat, este aliment şi este foarte hrănitoare, mai ales în deserturi. Iată cum poți integra berea în rețeta de clătite pentru a-ți ușura viața!

Cum să faci clătite de post cu bere

Clătitele de post cu bere sunt potrivite pentru orice moment, nu doar pentru perioada în care nu mâncăm de dulce. Indiferent de umplutură, fie că vorbim de dulcețuri, gemuri, brânză sau chiar carne, aceste clătite se vor potrivi tuturor gusturilor, chiar și celor mai pretențioși. Aşadar, dacă nu ţii post, poţi face umplutura cu brânză de vaci şi stafide sau dacă ești mai gurmand, umple-le cu ciuperci şi pui cu sos de smântână. Indiferent de combinație, aceste clătite sunt senzație!

Ingrediente Clătite de post cu bere

Pentru clătitele de post cu bere ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 1 doză bere fără alcool;

– 3 linguri zahăr;

– 2 linguri ulei;

– 400 g făină integrală;

– 1 plic praf de copt;

– 1 praf scorţişoară;

– coajă rasă de lămâie sau portocală;

– esenţă de vanilie sau migdale;

– un praf de sare.

Mod de preparare

Începe prin a freca foarte bine zahărul cu uleiul, apoi toarnă berea, bătând continuu cu un tel. Se adaugă şi esenţele, apoi se toarnă în ploaie făina şi praful de copt. Se bate bine cu telul, să nu se fermeze cocoloaşe. Poți bate ingredientele și cu mixerul.

Când este gata, se lasă la odihnit timp de 10 minute. Spuma de bere trebuie să se aşeze, altfel clătitele vor fi pline de găuri. Se pregătește o tigaie antiaderentă, dar nu se pune ulei. Se adaugă câte un polonic de aluat pentru fiecare clătită.

Ca umplutură se pot folosi gemurile de caise, afine, căpşuni sau alte fructe dulci. Pasta de curmale este o altă idee excelentă. Dacă nu vrei clătite foarte dulci, poţi face o compoziţie cu ciuperci, devenind o alegere excelentă şi pentru masa de prânz sau cină.

Dacă nu vrei dulcețuri și ești un pasionat al clătitelor cu ciocolată, poți să îți faci o cremă de ciocolată de post. Ai nevoie de 100 de grame de ciocolată amăruie de post, 3 linguri de zahăr şi 2 linguri de apă sau lapte de migdale. Se pun într-o crăticioară, se amestecă bine până se obţine crema, la foc mic, apoi se pun pe clătite și se savurează.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.3 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *