Nu mai pune muștar în maioneză. Ingredientul secret care o face mult mai delicioasă și cremoasă, rețeta te va cuceri pe loc

Află cum poți face sosul de maioneză mai cremos

Scris de: Oana Matei

24 Aug. 2023

Nu mai pune muștar în maioneză. Ingredientul secret care o face mult mai delicioasă și cremoasă, rețeta te va cuceri pe loc

Maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri din lume. Rețeta de maioneză de casă este una dintre cele mai simple rețete de preparat și delicioase care există. A cumpăra maioneză din supermarket este inutil, dacă ținem cont că acasă și cu câteva ingrediente de bază, o putem prepara în mai puțin de un minut. Astăzi vă invităm să descoperiți câteva trucuri culinar ce va transforma maioneza clasică într-un sos absolut delicios și irezistibil, în mai puțin de un minut.

Cu ce să înlocuiești muștarul din rețeta de maioneză

Maioneza, cu textura sa cremoasă și gustul delicat, este un adevărat elixir în bucătărie. În timp ce mulți dintre noi își găsesc plăcerea în clasicul duo de ulei și muștar, este momentul să privim dincolo de tradiție și să aducem o notă rafinată în această rețetă iconică.

Maioneza este un condiment des folosit în bucătăria noastră, care poate fi adăugat pentru a da savoare și a îmbunătăți gustul oricărui fel de mâncare. Muștarul este un ingredient comun în multe rețete de maioneză, dar îți arătăm o alternativă care face maioneza mult mai delicioasă și pufoasă: apa fierbinte.

De ce să pui apă fierbinte în maioneză

Apa fierbinte face maioneza mai pufoasă și cremoasă, transformând-o într-un dressing mai savuros pentru salata ta preferată. Alături de o paletă de arome diferite și de o consistență mai îmbietoare, apa fierbinte te poate ajuta să realizezi o maioneză perfectă.

Cum prepari maioneza în mai puțin de un minut, cu blenderul vertical

Cel mai rapid mod de a prepara deliciosul sos de maioneză este să folosești blenderul vertical. Diferența față de utilizarea lingurii de lemn sau a mixerului clasic este că adaugi de la început toate ingredientele și, în mai puțin de un minut, maioneza va fi gata.

Vezi și Cu ce se repară maioneza tăiată. Acest truc salvează situația, trebuie să-l știi

Folosind aceste două mici secrete, iată cum poți să prepari un sos de maioneză rapid și delicios:

Ingrediente

  • 2 ouă întregi
  • 300 mililitri ulei, de preferat de floarea soarelui
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare, piper măcinat
  • 2 linguri de apă fierbinte

Cum se prepară:

  • În vasul blenderului se adaugă ouăle întregi și uleiul.
  • Se pulsează de câteva ori, de la fundul paharului în sus, pe măsură ce se îngroașă maioneza.
  • Separat se pune puțină apă la fiert.
  • Maioneza se transferă într-un castron, peste care se adaugă zeama de lămâie, cele două linguri de apă fierbinte, sarea și piperul. Cu o lingură, se amestecă ușor și maioneza este gata.
  • Vei observa cât de cremoasă și groasă, dar mai ușoară, este această variantă de sos de maioneză.

Vezi și Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Ingredientul special care îi dă un gust aparte, se poate consuma chiar și în post

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
8.2 33 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *