Nu mai pune pâine în salata de icre. Altul e secretul ca să iasă pufoasă și gustoasă. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Secretul pentru o salată de icre pufoasă și gustoasă
Nu mai pune pâine în salata de icre. Altul e secretul ca să iasă pufoasă și gustoasă. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Salata de icre este una dintre delicatesele iubitorilor de pește. Pe internet și nu numai circulă o mulțime de rețete de salată de icre, însă puține gospodine de la noi din țară știu că pot face acest preparat gustos și fără pâine. Iar salata de icre va ieși la fel de pufoasă și de delicioasă. Iată ce ingredient să folosești, de fapt.

Cu ce să înlocuiești pâinea din rețeta de salată de icre

Toată lumea a mâncat, măcar o dată în viață, salată de icre. Acest preparat delicios este adesea consumat la ocazii festive sau ca aperitiv în diverse situații.

Însă, prepararea salatei de icre diferă de la o regiune la alta și chiar de la o țară la alta. În România, multe gospodine obișnuiesc să adauge pâine în salata de icre.

Acest lucru nu este neapărat greșit, dar exstă și rețete de salată de icre fără acest adaos. Spre exemplu, dacă vei încerca varianta de mai jos, vei observa că preparatul va ieși extrem de pufos și de gustos. Totul cu ajutorul apei minerale!

Motivul pentru care este bine să pui apă minerală în salata de icre

Așa cum am precizat și mai sus, apa minerală face salata de icre extrem de pufoasă, cremoasă și gustoasă. Dacă vei respecta instrucțiunile de mai jos, vei obține un preparat delicios, care sigur va fi lăudat de întreaga familie.

În plus, acesta îți va încânta și ție papilele gustativ. Însă, pentru a ieși totul ca la carte, este important să respecți cantitățile și să urmezi toți pașii.

Rețeta delicioasă de salată de icre

Ingrediente

  • 120 de g de icre sărate
  • 300 de ml de ulei
  • trei linguri de zeamă de lămâie
  • trei  lingurițe de apă minerală
  • o ceapă mică tocată mărunt
  • măsline pentru decor

Citește și Trucul pentru ca salata de icre să nu se taie. Ce greșeală trebuie să eviți neapărat, secretul gospodinelor iscusite pentru un gust perfect!

Mod de preparare

Se presară puțină sare peste icrele proaspete și se lasă minimum două zile la frigider, într-un borcan cu capac. Se pune o linguriță de sare usor grunjoasă la 100 de g de icre proaspete.

După ce au trecut cele două zile, se pun icrele într-un vas, apoi deasupra lor se toarnă câteva picături de zeamă de lămâie și se mixează foarte bine.

Se adaugă câte puțin ulei pentru a nu se taia, ca la prepararea sosului de maioneză. De asemenea, se toarnă și câteva picături de apă minerală și câteva picături de suc de lămâie.

Ulterior, se adaugă ceapa tocată mărunt. Se mixează până când se obține o cremă destul de groasă, apoi se decorează cu măsline. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce să pui în salata de icre în loc de griș. Iese aerată și extrem de pufoasă. Rețeta cu care nu dai greș în fața invitaților!

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *