Nu mai pune zahăr în magiunul de prune. Secretul pentru cea mai delicioasă rețetă de casă

Nu mai pune zahar in magiunul de prune. Secretul pentru cea mai delicioasa reteta de cass

Magiunul de prune este una dintre delicatesele pe care gospodinele le pregătesc toamna. Există numeroase rețete de gem de prune, însă puține gospodine știu că pot face acest desert delicios și fără zahăr. Iar gustul rămâne neschimbat. Iată cea mai gustoasă rețetă de magiun de prune fără zahăr.

Nu mai pune zahăr în magiunul de prune

Zahărul este un ingredient nelipsit din gemuri și dulcețuril. Cu toate acestea, exstă și rețete de gem la care nu trebie să folosești deloc zahăr, iar gusutul va rămâne la fel de bun.

Magiunul de prune, spre exemplu, poate fi făcut fără zahăr, iar rețeta ne aduce aminte de copilărie. Nu se prepară deloc greu și are un gust absolout delicios.

Citește și: Ce să presari pe capacul borcanelor după ce ai pus gemul de prune. Gospodinele sunt înnebunite după acest truc

Ai nevoie doar de răbdare și să amesteci în oală sau ceaun.

Pentru a nu se lipi, ai nevoie de o oală cu fund dublu, oală de fontă sau ceaun de fontă. Acestea trebuie să fie mult mai mari decât cantitatea de magiun pe care vrei să o faci, întrucât în timpul fierberii gemul va sări și este posibil să îți provoace arsuri.

Tot din aceste considerente este recomandat să folosești o lingură de lemn cu mâner foarte lung. Pentru rețeta de magiun de prune fără zahăr ai nevoie de 2 kilograme de prune, cantitate din care îți va ieși până într-un kilogram de gem.

Cum se prepară cel mai delicios magiun de prune fără zahăr

Se spală foarte bine prunele și se scot sâmburii. Prunele trebuie să fie foarte coapte. Se taie în patru și se pun pe foc fără apă și zahăr.

Se amestecă din când în când până lasă suc și se lasă la fiert la foc mic. Timpul de fierbere depinde foarte mult de cât de coapte sunt fructele, tipul acestora și, cel mai important, cantitatea pe care o pregătești.

La început, se amestecă în ceaun la 15 minute, iar după aproximativ o oră, la 10 minute. După ce s-a îngroșat, trebuie amestecat foarte des.

Când amesteci, trebuie să insiști foarte bine pe fundul ceaunului, astfel încât să nu se lipească.

2 kg de prune dulci și zemoase se fierb în circa 2 ore și 45 de minute. Însă pentru a le transforma într-o pastă și mai groasă le mai poți lăsa la fiert încă cel puțin 30 de minute.

Vei ști că magiunul de prune este fiert în momentul în care este foarte gros (ca o pastă) și poți lăsa dâre albe cu lingura pe fundul vasului în momentul în care amesteci, iar acestea nu se acoperă imediat.

Este foarte imporant să știi cât timp să fierbi magiunul de prune, deoarece dacă acesta este încă lichid și moale, nu va avea același gust pe care îl așteptai.

Trebuie fiert cu răbdare, amestecând foarte des în ultimele 30-40 de minute, pentru a nu se lipi de oală. În caz contrar, gustul va fi total compromis.

Magiunul de prune se pune fierbinte în borcane sterilizate și se adaugă la cuptor. Astfel, după ce se va răci, va avea o consitență și mai groasă. Cu cât se îngroașă mai tare, cu atât magiunul va fi mai dulce.

Recomandat este să îl guști înainte să oprești focul. Dacă nu este suficient de dulce, mai lasă-l să fiarbă.

La final, magiunul trebuie să aibă o consistență tare, să nu existe lichid, să se scurgă greu de pe lingură.

Borcanele cu magiun se pun pe o tavă metalică și se dau la cuptor timp de 15 minute, la 120 de grade sau cât este nevoie până fac o pojghiță subțire.

Se filetează borcanele cu magiunul de prune și se răstoarnă pentru a se face vid. După 10 minute, se întorc la loc și se acoperă cu o pătură. Le lași așa până a doua zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…