Nu mai trece șnițelele prin făină, înainte de a le pune în tigaie. Ingredientul pe care mulți bucătari îl folosesc, secretul pentru o crustă crocantă

Trucul bucătarilor cu experiență. Așa vei obține șnițelele perfecte.
Nu mai trece șnițelele prin făină, înainte de a le pune în tigaie. Ingredientul pe care mulți bucătari îl folosesc, secretul pentru o crustă crocantă

Șnițelele sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească. Fiecare gospodină are prorpia rețetă de șnițele, însă există un truc de care cu siguranță te vei îndrăgosti. Nu mai trece șnițelele prin făină înainte de a le pune în tigaie. Iată ce ingredient poți folosi, în schimb, pentru a ieși crocante și delicioase.

Nu mai trece șnițelele prin făină, înainte de a le pune în tigaie

Șnițelele sunt un preparat adorat atât de cei mari, dar mai ales de cei mici. Indiferent că vorbim de șnițele de pui, porc sau vită, acestea pot fi consumate atât simple, cât și într-o mulțime de combinații, cu dferite garnituri.

Citește și: Ce să faci cu carnea pentru șnițele înainte de a le prăji. Pontul pe care nu ți l-a dat nimeni, doar așa ies fragede

Fără îndoială, cele mai delicioase șniețele sunt cele crocante la exterior și fragede la interior. Pentru a obține preparatul perfect, atunci când vorbim de șnițele de pui, spre exemplu, poți înlocui făina cu un alt ingredient.

Cele mai multe gospodine folosesc la rețeta de șnițele de pui o combinație de făină, ou și pesmet, prin care trec carnea înainte de o pune la prăjit.

Citește și: Cât rezistă șnițelele în frigider, de fapt. După câte ore nu mai sunt bune de mâncat, mulți greșesc

Secretul pentru șnițele perfecte. Cu ce înlocuim făina din rețetă

Însă există un truc care va face ca șnițelele să iasă perfect și fără a folosi făină. Poți înlocui, așadar, acest ingredient cu griș de grâu. Întrucât este mai granulat decât făina, grișul va contribui  la crearea unei cruste perfecte, crocantă și foarte gustoasă.

De asemenea, nu mulți mulți știu că și pesmetul din pâine poate fi înlocuit, pentru a face șnițele și mai bune. În locul său, poți folosi pesmet panko, cu granulația mai mare sau chiar fulgi de porumb mărunțiți.

Citește și: Ce să faci cu șnițelele de porc înainte de a le pune în tigaie. Doar așa ies fragede la interior și crocante la exterior

Pentru a găti șnițele perfecte, combină pesmet panko cu fulgi de porumb fărâmițați în cantități egale. După ce ai trecut carnea prin griș și ou, învelește-o cu amestecul de pesmet panko și fulgi de porumb, după care așeaz-o la prăjit.

Cum se prăjesc corect șnițelele

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de prepararea șnițelelor este procesul de gătire, adică prăjirea lor. Pentru a obține șnițele perfecte, cu o crustă crocantă, dar care să fie fragede și suculente la interior, trebui să ții cont de câtea aspecte.

În primul rând, înainte de a pune șnițelele la prăjit, nu trebuie să bați carnea sau să o tai în felii foarte subțiri.

De asemenea, ține cont de faptul că pentru prăjirea șnițelelor vei avea nevoie de o cantitate suficientă de ulei. Acesta trebuie încins foarte bine înainte, iar focul trebuie să fie mediu spre mare. În caz contrar, șnițelele tale vor ieși îmbibate în ulei, un lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
8.1 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *