Nu mai vreau să petrec Paștele cu socrii. De fiecare dată soțul vrea să mergem la părinții lui. Anul ăsta vreau să rămânem acasă

Mereu mă critică și îmi amintește de originile mele modeste.
Nu mai vreau să petrec Paștele cu socrii. De fiecare dată soțul vrea să mergem la părinții lui. Anul ăsta vreau să rămânem acasă

Iar vin sărbătorile și iar începe scandalul în familia mea. De șase ani de când suntem căsătoriți, în fiecare an avem aceeași problemă. Nu mai vreau să petrec Paștele cu socrii mei. Soțul meu însă vrea de fiecare dată să mergem la părinții lui.

Soacra mea mereu îmi strică dispoziția

Dacă era o familie obișnuită, ca toate celelalte, nu aș fi avut niciodată nimic împotrivă. Dar problema este că de câte ori mergem acolo, socrii mei îmi strică toată buna dispoziție. În special soacra mea, mă tratează cu dispreț și e arogantă cu mine. Mereu îmi spune că Alex a avut iubite, toate una și una. Avem deja șase ani de căsnicie, dar ea continuă să-mi povestească de fosta lui iubită, cu care a fost împreună încă din liceu.

Era fiica unor prieteni de familie, se vizitau reciproc, iar această încurscrire le-ar fi convenit tuturor. Părinții acelei fete erau pe placul socrilor mei, spre deosebire de părinții mei. Tatăl fostei lui iubite a avut ceva funcție prin nu știu care minister, la fel ca și socrul meu. Numai că după vreo 10 ani de relație, ei s-au despărțit. Soacra mea a suferit mai mult chiar decât Alex. Mereu îmi amintește ce familie bună avea Ioana și cum am apărut eu și le-am dat toate planurile peste cap.

Dar eu nu am apărut în viața lui Alex în timp ce era în relație cu acea fată. De fapt, ei au fost doar niște copii când au început să se întâlnească, la îndemnul părinților lor. După ce s-au maturizat, ei au înțeles amândoi că nu sunt ceea ce-și doresc reciproc și s-au despărțit în relații amicale. Ei nu-și poartă pică și nu a rămas între ei nimic nespus. Am cunoscut-o și eu pe Ioana și am înțeles că nu am de ce să-mi fac probleme.

Nu mai vreau să petrec Paștele cu socrii

Ioana s-a căsătorit și ea, de curând. Deși ei amândoi au depășit momentul, se pare că soacra mea nu reușește să facă asta. Mereu mă critică, începând de la felul în care mă îmbrac și terminând cu felul în care mănânc, totul e greșit la mine. Îmi spune că nu am maniere, că nu am clasă, că nu știu să mă comport la masă de față cu invitații.

Îmi amintește mereu de originea mea modestă și a părinților mei, care sunt oameni simpli, de la țară. Ce nu știe soacra mea este că oamenii aceia de condiție modestă m-au învățat să o respect pe ea, chiar și atunci când nu merită. Oamenii aceia de care ea râde m-au învățat să îl respect pe fiul lor și să fiu o soție bună pentru el. Lui nu am ce să-i reproșez, dar faptul că vrea de fiecare dată să mergem la părinții lui mă exasperează.

Pe de altă parte, argumentul cu care mă convinge de fiecare dată este că îmi cere să-mi imaginez ce scandal ar face mama lui dacă nu ne-am duce. Cum m-ar critica și m-ar face pe mine vinovată de absența lui din familie, într-un așa moment important.

Acum nu-mi rămâne decât să mă înarmez, din nou, cu multă răbdare și să îmi ocup locul la masa familiei lui, alături de ceilalți invitați. Să-i suport mamei lui toate ieșirile și derapajele și să mă prefac că totul e bine. Și o să fac asta de dragul soțului meu.

Nu vreau să petrec Paștele cu socrii mei, dar o să o fac, din nou, ca să evit un scandal monstru în care soțul meu va fi la mijloc, eu voi fi elementul negativ, iar soacra mea va fi victima.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Horoscop 19 Mai 2024. Această zi își pune amprenta asupra Capricornilor, Scorpionii vor fi puși...
Horoscop Zilnic Duminică 19 Mai 2024. Racilor li se va oferi șansa să își ducă...
6 zodii trăiesc o zi de neuitat, încununată de succes și realizări sub strălucirea stelelor...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *