Nume ce se sărbătoresc de Rusalii. Pe cine trebuie să feliciți

Nume ce se sărbătoresc de Rusalii. În această zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși se sărbătoresc și trei nume cunoscute. Dacă ai pe cineva în jurul tău cu aceste nume, e bine să îi feliciți.
Nume ce se sărbătoresc de Rusalii. Pe cine trebuie să feliciți

Nume ce se sărbătoresc de Rusalii. În această zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși se sărbătoresc și trei nume cunoscute. Dacă ai pe cineva în jurul tău cu aceste nume, e bine să îi feliciți.

Nume ce se sărbătoresc de Rusalii. Multe persoane din România le poartă

În ziua de Rusalii, adică la 50 de zile de la Paște sau 10 zile de la Înălțarea Domnului, se sărbătoresc trei nume. Roxana, Rusalin sau Ruxandra sunt acestea, iar dacă ai prieteni/prietene care se numesc așa le poți ura “La mulți ani”.

Rusaliile, Pogorârea Duhului Sfânt sau Cincizecimea reprezintă una dintre cele mai vechi sărbători creștine. Aceasta celebrează pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Hristos. Se sărbătorește în fiecare an la 50 de zile după Învierea Domnului.

Din ce limbă provin Roxana și Ruxandra, nume ce se sărbătoresc de Rusalii

Roxana este un nume des folosit în Franța și Anglia și este un cuvânt persan. Sursa lui este “roschana” și înseamnă “în zori”. Ruxandra pe de altă parte, este un nume slav, rus, și înseamnă “strălucire” sau “sclipire”.

De asemenea, numele sărbătorii Rusalii vine din latinescul „rosalia” și înseamnă sărbătoarea trandafirilor, reprezentând totodată și fiicele împăratului Rusalim. Despre ele se credea că aveau puteri magice și seduceau oamenii, apoi îi pedepseau pe cei care nu le respectau.

Urări pentru sărbătoriții din ziua de Rusalii:

  • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi să ai parte numai de zile senine şi însorite tot timpul! La mulți ani!
  • La mulți ani, Roxana! Ziua numelui să îți aducă numai realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta!
  • Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți urez ca ziua ta onomastica să îți aducă o raza de soare, să ai inima plină de speranță. La mulți ani!

Care este semnificația Rusaliilor

Pe lângă pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Hristos, Rusaliile reprezintă și sărbătoarea întemeierii Bisericii. În acea zi, în urma cuvântării însuflețite a Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creștinism “ca la trei mii de suflete” care au alcătuit prima comunitate creștină din Ierusalim

Tradiții de Rusalii. Ce fac an de an creștinii

La finalul slujbei de Liturghie din ziua de Rusalii sunt binecuvântate frunzele de nuc sau de tei, fiind un simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli. După slujbă creștinii împart oale de lut cu mâncare pentru persoanele sărace sau străine. Tradiția spune că nu este bine să oferi de pomană persoanelor cunoscute.

Ce este Dansul Călușarilor, o tradiție foarte importantă în ziua de Rusalii

În special în zona Munteniei și a Olteniei, oamenii țin cont de tradiția Dansului călușarilor. Acest dans va proteja gospodăriile de duhuri rele. Oamenii cheamă călușarii în curțile lor, pentru a juca Călușul din loc în loc. Cine sunt călușarii? Aceștia sunt băieți tineri care se adună la joc pentru a încânta localnicii. Acest joc, al călușarilor este vioi și pune în scenă un moment teatral, colorat și foarte vesel.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.2 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *