Nutriție, sport și dietă. Cum îți poți recăpăta silueta, după pandemie

Nutriție, sport și dietă - cum poți să scapi cât mai repede de kilogramele în plus, acumulate în pandemie.
Nutriție, sport și dietă. Cum îți poți recăpăta silueta, după pandemie

Totul despre nutriție, sport și dietă. Dacă ai acumulat kilograme în plus din cauza pandemiei, iată cum poți să îți recapeți silueta. Pandemia cauzată de Covid19 ne-a determinat să stăm mai mult în casă și ne-a schimbat stilul de viață. De aceea, dacă ai ajuns să mergi mai rar la sală și acum te confrunți cu câteva kilograme nedorite, poți scăpa în curând de ele.

Pentru început, acordă atenție unui stil de viață sănătos. De asemenea, o dietă personalizată nu trebuie neglijată. Pentru că nu există un regim standard cu rezultate uimitoare, trebuie doar să îți corectezi obiceiurile alimentare și stilul de viață abordat.

Nutriție, sport și dietă – Cum să-ți recapeți silueta zveltă printr-un program de nutriție special

Nutriție, sport și dietă

Ca să revii la silueta pe care ți-o dorești, încearcă nutriția sportivă. Aceasta este o formă corectă de alimentație care optimizează performanța atletică a unei persoane. Conceptul de nutriție sportivă a început în rândul culturiștilor, ca o metodă prin care aceștia reușesc să obțină tipul potrivit de nutrienți într-un mod eficient.

Treptat, acest stil de alimentație a început să fie apreciat și de persoanele din toate categoriile sociale. Acest tip de nutriție a fost văzut ca o modalitate eficientă de a îmbina o dietă sănătoasă în viața de zi cu zi. Totuși, tipul de nutrienți care se potrivește fiecărei persoane, depinde de nevoia și obiectivele acesteia. Tipul potrivit de nutrienți poate îmbunătăți performanța, poate menține hidratarea pentru mult timp și poate crește concentrarea.

Nutriție și stil de viață sănătos

Un regim alimentar care include alimente alese atent, este primul pas către un stil de viață sănătos. Nu doar sportivii au nevoie de o dietă, ci oricine ar trebui să acorde interes alimentației sănătoase. Acest lucru este benefic și pentru buna funcționare a organismului. Dieta potrivită, combinată și cu mai multă mișcare reduce apariția bolilor cronice. În plus, ajută la obținerea siluetei potrivite într-un mod mai eficient.

Pentru sportivi, alegerea alimentară corectă este cu atât mai necesară, pentru că aceștia au nevoie de mai multe calorii. Nu doar tipul de nutrienți au o importanță majoră pentru rezultatele eficiente într-o dietă. Este foarte important și de câte ori mâncăm într-o zi. De asemenea, pentru a pierde mai multe calorii, trebuie ales cu atenție și tipul de antrenament. Sportul este foarte important și ar trebui gândit un program de exerciții specifice, în funcție de rezultatul dorit. De exemplu, dacă dorești să îți tonifici zona abdomenului, lucrează această zonă a corpului mai intens. Nu în ultimul rând, este foarte important ce mănânci înainte dar și după ce faci sport.

Pentru rezultate cât mai bune, poți să urmezi exemplul sportivilor. Aceștia mănâncă de obicei cu două ore înainte de antrenament.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
3.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *