O nouă materie în şcoli. Ce vor studia elevii în anul şcolar 2023-2024

Elevii vor studia o nouă materie! Despre ce e vorba
O nouă materie în şcoli. Ce vor studia elevii în anul şcolar 2023-2024

Surpriză pentru elevi! Vor studia o nouă materie la școală. Proiectul de lege a fost adoptat zilele trecute, primind 215 voturi pentru, 17 împotrivă și 44 de abțineri, iar schimbarea îi vizează pe elevii de liceu.

O nouă materie va apărea în programa școlară a elevilor de liceu. Aceasta va fi studiată începând de anul școlar 2023-2024, care începe în toamna anului viitor.

Noua materie va fi despre Istoria Revoluției din 1989

Noua materie introdusă pentru elevii de liceu va fi despre Istoria Revoluției din 1989 și schimbării de regim din România, deși elevii studiază deja la istorie despre aceasta.

”După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, a transmis prim-vicepreşedintele PNL Timiş, Marilen Gabriel Pirtea.

Cine va elibera programa școlară pentru noua materie

Ministerul Educației și reprezentanții organizațiilor de revoluționari se vor ocupa de programă, materialele didactice și metodologiile specifice acestei discipline pentru noua materie până la finalul anului 2022, scrie playtech.ro.

Cadrele didactice care vor preda această nouă materie pot beneficia de pregătire profesională și cursul de perfecționare de specialitate, a transmis Comisa de Învățământ din Camera Deputaților.

“Noţiunile, informaţiile şi mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetăţeni conştienţi de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României”, a mai spus Marilen Gabriel Pirtea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *