Obiceiul simplu pe care e bine să-l faci de 3 ori pe zi. Specialiștii îl recomandă, beneficii uimitoare pentru sănătate

Nu e nimic greu, ba chiar poate fi foarte plăcut. Însă beneficiile sunt uimitoare.
Obiceiul simplu pe care e bine să-l faci de 3 ori pe zi. Specialiștii îl recomandă, beneficii uimitoare pentru sănătate

Medicii fac diferite recomandări în ce privește alimentația și stilul de viață. Elementele sunt în principiu asemănătoare, însă unul este comun la aproape toate recomandările. Este obiceiul simplu pe care e bine să-l faci de trei ori pe zi.

Toți medicii recunosc faptul că o plimare după fiecare masă aduce beneficii uimitoare pentru sănătate.

Obiceiul simplu pe care e bine să-l faci de 3 ori pe zi. Care sunt recomandările specialiștilor

Astfel, o plimbare scurtă are un impact pozitiv asupra sănătății inimii, dar și asupra creierului.

„Plimarea cu rol digestiv”, așa cum o numesc specialiștii, este subiect e discuție încă de ani de zile. Sunt necesare doar 15 minute bune pentru ca efectul să înceapă să se simtă. Plimarea de după fiecare masă are ca efect accelerarea mișcării în tractul gastrointestinal și scăderea indicelui glicemic (care menține nivelurile de zahăr din sânge constant).

Dar acestea nu sunt singurele beneficii pe care le aduce o scrută plimbare după ce ai mâncat. Se îmbunătățește starea de spirit, de asemenea, vei avea parte de un somn mai bun.

Efecte uimitoare

Mai mult, ultimele cercetări indică faptul că o plimbare chiar mai scurtă d 15 minute ar putea aduce aceste beneficii. De fapt, sunt suficiente chiar câteva minute, două-trei, pentru ca organismul să se bucure de unele dintre aceste efecte. Asta înseamnă că este suficient să ieși din casă și să faci câțiva pași în apropiere, cum ar fi să ieși să duci gunoiul să să mergi până la colțul blocului și înapoi.

Un articol publicat de revista Inside Hook arată că voluntarii care au luat parte la  studiu au mers timp de două până la cinci minute, în fiecare zi, după masă. Când participanții au mers la o scurtă plimbare, nivelul zahărului din sânge a crescut și a scăzut mai treptat. „Mersul la intensitate ușoară”, așa cum îl numesc autorii studiului, poate să ne ajute să consumăm o parte din excesul de glucoză care apare după masa. Acesta este motivul pentru care cele două minute de plimbare sunt esențiale pentru diabetici. Însă sunt de ajutor pentru oricine care își dorește să abordeze un stil de viață cât mai sănătos, cu efort cât mai mic.

Aceeași cantitate de mâncare, impact mai mic asupra sănătății

Cercetătorii spun că în acest fel, chiar dacă mănânci aceeași cantitate de mâncare, impactul negativ asupra organismului este mai mic.

Astfel, studiul arată că doar două minute de plimbare după mâncare sunt suficiente pentru a reduce considerabil impactul asupra sănătății.

De asemenea, rezultatele studiului arată că nu sunt necesare exerciții lungi și intense, pentru a avea efecte benefice. De asemenea, pentru a crea obiceiuri durabile pe termen lung, este bine să începeți cu ceva abordabil și gestionabil, fiindcă este cea mai simplă și mai ușoară cale de urmat.

La urma urmei, oricine poate să facă două minute de plimbare după micul dejun, prânz sau cină.

 

9.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.