Obiceiuri care îți distrug părul în timpul somnului. 6 greșeli pe care nu trebuie să le mai faci

Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja părul în timp ce dormi. De exemplu, mișcările din timpul somnului s-ar putea să-ți deterioreze părul mai mult decât crezi.
Obiceiuri care îți distrug părul în timpul somnului. 6 greșeli pe care nu trebuie să le mai faci

Părul vopsit sau uscat are nevoie de o grijă deosebită pentru a evita deteriorarea lui. Dar îngrijirea lui necesită mai mult decât utilizarea șamponului potrivit și evitarea instrumentelor de coafare fierbinți. Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja părul în timp ce dormi. De exemplu, mișcările din timpul somnului s-ar putea să-ți deterioreze părul mai mult decât crezi. Iată o serie de obiceiuri care îți distrug părul în timpul somnului. Sunt greșeli pe care nu ar trebui să le mai faci.

Te duci la culcare cu părul umed

În unele zile, abia dacă ai energia să te demachiezi, darămite să-ți usuci părul. Dar, pe lângă faptul că te vei trezi cu părul vâlvoi, care va sta în toate direcțiile, dormitul cu părul ud îl poate deteriora. Părul ud este foarte fragil. Mișcările din timpul nopții pot provoca ruperea și despicarea firelor de păr. Este mai bine să-ți speli părul cu câteva ore înainte de culcare. Sau să folosești un protector termic și să-l usuci cu un uscător de păr.

Obiceiuri care îți distrug părul. Dormi cu părul ridicat în coc

Dacă ai părul lung, atunci nimic nu pare mai convenabil decât să-l legi într-o coadă sau un coc înainte de a merge la culcare. Dar, dacă nu-i oferi părului o pauză de la coafurile strânse peste noapte, asta îl poate slăbi. Și, pe termen lung, chiar duce la căderea părului. Pentru a oferi scalpului tău timpul de recuperare atât de necesar noaptea, lasă-ți părul liber înainte de culcare. Nu-l lega niciodată în coc strâns când e ud.

Folosești fața de pernă din material dur

Renunțarea la vechea fețe de pernă din bumbac și investiția într-una din mătase de calitate este mai mult decât un element de lux. Bumbacul este aspru pentru păr și îl împiedică să alunece cu ușurință. Asta poate duce la încurcarea lui. Dormitul pe o față de pernă de mătase poate ajuta părul să nu se încurce noaptea. De asemenea, aduce beneficii părului și pielii, notează brightside.me.

Obiceiuri care îți distrug părul. Nu periezi părul înainte de culcare

Probabil că petreci destul de mult timp în fiecare dimineață, asigurându-te că părul arată perfect. Dar periajul înainte de a te culca poate ajuta să eviți să te trezești cu părul încurcat dimineață. Periajul ajută la distribuirea uniformă a uleiurilor naturale pe care scalpul tău le produce de la rădăcini până la vârfuri. Asta menține părul strălucitor și previne ruperea firelor.

Nu-ți împletești niciodată părul înainte de a merge la culcare

În timp ce ondulatorul te poate ajuta să faci bucle superbe în cel mai scurt timp, a fi bine să folosești opțiuni de coafare fără căldură, care vor ajuta părul să rămână sănătos și bine hidratat. O împletitură liberă înainte de culcare și câteva produse de îngrijire aplicate pe păr este cea mai ușoară modalitate de a te trezi cu bucle frumoase.

Te zgârcești cu uleiurile de păr

La fel ca și pielea, părul se regenerează în timp ce dormim și putem profita la maximum de acele ore cu câteva tratamente simple peste noapte. Aplicarea uleiurilor de păr peste noapte de cel puțin două ori pe săptămână, cu o noapte înainte de a planifica să îți speli părul, este o modalitate excelentă de a întări firele de păr și de a le stimula sănătatea. Dacă lași uleiul peste noapte pare puțin cam greu. Dar e mai ușor dacă aplici pur și simplu cu o oră înainte de a face duș și înfășori capul cu un prosop fierbinte pentru a te asigura că se absoarbe bine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.3 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *