Obiective turistice din Portugalia pe care trebuie să le vizitezi

Obiective turistice din Portugalia pe care trebuie să le vezi odată ce ajungi pe meleagurile acestei destinații de vis. Descoperă principalele simboluri ale Portugaliei care anual reunesc sute de turiști.
Obiective turistice din Portugalia pe care trebuie să le vizitezi

Cu o moștenire culturală deosebită, Portugalia se remarcă prin monumente de arhitectură unice, mănăstiri și temple care îi consemnează farmecul aparte. Vă prezentăm trei obiective turistice din Portugalia pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în această ţară:

Sintra, unul dintre obiectivele turistice simbol din Portugalia

Sintra este orașul considerat unul dintre simbolurile de referință ale Portugaliei. Pavat cu piese de mozaic multicolore, este unul dintre obiectivele turistice din Portugalia preferat de pasionații de plimbări. Pe dealurile din jurul orașului, în cele mai înalte puncte pot fi admirate vederile spectaculoase de-a lungul coastei Atlanticului.

Oraș istoric, Sintra este dominat de Palatul Național, cel mai bine păstrat palat regal din Portugalia. Coșurile de fum ale Palatului Național se întrevăd într-o lumina aparte, alături de casele pictate în nuanțe roz pal și ocru cu stropi de galben. Pe cel mai înalt deal din Sintra poate fi văzut Palatul Pena, o adevărată bijuterie arhitecturală care a fost inclusă și în patrimoniul UNESCO. Este unul dintre obiectivele turistice din Portugalia pe care niciun turist nu ar trebui să îl rateze.

Obiective turistice din Portugalia pe care trebuie să le vizitezi

Turnul Belem

Turnul Belem este al doilea dintre cele tri obiective turistice care se află în Lisabona, capitala Portugaliei, și a fost construit pentru a apăra orașul. Situat în apropierea unui alt obiectiv turistic de interes, Mănăstirea Jeronimos, Turnul Belem are cinci etaje. De la terasa situată pe acoperișul turnului, turiștii pot admira statuia Fecioarei Maria cu pruncul, un simbol al protecției marinarilor. Parterul turnului are 16 ferestre cu tunuri.

Exteriorul este decorat cu balcoane din calcar sculptate și ornamente cu teme nautice, figuri istorice importante și rinoceri exotici, detalii care amintesc de bogăția din Portugalia în era Manuelină. Etajele superioare ale Turnului Belem adăposteau reședințele private și arsenalul.

Turnul Belem, obiectiv turistic simbol al Portugaliei, se deosebește prin detaliile arhitecturale speciale. Acestea au influențe din stilurile venețian, gotic și bizantin, combinație care îi adaugă o unicitate aparte.

Albufeira, printre cele mai vizitate obiective turistice din Portugalia

Albufeira este orașul celor care iubesc plajele și marea din Portugalia. Obiectivul turistic este amplasat în zona de coastă, la 250 de km de Lisabona și în apropierea Castelului Paderne. Cum ai pășit în Albufeira, te va întâmpina imaginea unor golfuri gemene separate de arcade cu vedere la mare, nisipul auriu și apa cristalină care pare că se unește cu cerul.

Nu este de mirare că Albufeira este unul dintre obiectivele turistice din Portugalia care atrage anual o mulțime de vizitatori. Orașul este o destinație ideală pentru vară, dar oferă o priveliște frumoasă și primăvara. Atunci, dealurile din împrejurimi sunt pline cu flori sălbatice, iar toamna, când apa încă este caldă, turiștii sunt încă prezenți pe coaste.

Strada principală din Albufeira, Avenida Francisco Sa Carneiro, are de o parte și de cealaltă restaurante, baruri și locuri de distracție. Acest loc este foarte popular printre turiștii sosiți în Albufeira. Plajele principale sunt Praia dos Pescadores, Plaja Pescarilor și Praia do Tunel. Pe lângă toate acestea, cu siguranţă vei mai întâlni şi alte obiective turistice din Portugalia care te vor încânta cu frumuseţea lor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *