Obiectul care a fost așezat pe sicriul lui Mitică Popescu. Toți cei care au fost prezenți la înmormântare au observat asta

Actorul a fost condus astăzi pe ultimul drum

Scris de: Daoud Andra

06 Jan. 2023

Mitică Popescu a fost condus pe ultimul drum vineri, 6 ianuarie, chiar în ziua de Bobotează. Regretatul actor a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală și câteva sute de persoane au participat la înhumarea sa. Cei care au fost prezenți la slujbă au remarcat obiectul care a fost așezat pe sicriul lui Mitică Popescu.

Mitică Popescu a fost înmormântat

Actorul Mitică Popescu a fost înmormântat vineri, 6 ianuarie, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. Ceremonia funerară a durat aproximativ o oră, iar la căpătâiul regretatului actor au stat rudele, dar și colegi de breaslă. Printre cei care l-au condus pe ultimul drum s-au numărat actorii Florin Zamfirescu, Marian Râlea și Magda Catone, dar și fani care l-au admirat și l-au prețuit.

„Mitică Popescu a fost un mare actor. Nimeni nu știe cum era el ca actor și ca om. Spre exemplu, puțini știu că dansa foarte bine. Era asemenea lui Fred Aistaire! Avea multe talente. Ultima oară am vorbit cu el exact cu șapte zile înainte de ea muri. L-am sunat să văd ce face de Revelion, era 27 decembrie. Mi-a spus că este la Elias, a avut o sincopă și că o să fie bine. A plecat fără să-și ia rămas bun, ca să zic așa.

Pe mine m-a șocat bruschețea, faptul că s-a petrecut așa fără preambul, bine, el era bolnav pentru că era în vârstă. Era singur, se plângea de singurătate. Nu știu ce urmași are, știu că are un văr sau mai curând nepot actor, la Târgoviște”, a spus Florin Zamfirescu înainte de înmormântare, potrivit impact.ro.

Mitică Popescu a murit pe 3 ianuarie, la Spitalul Elias din București, unde se afla internat de câteva zile. În vârstă de 86 de ani, acesta suferea de afecțiuni cardiace și numeroase comorbidități. În luna decembrie s-a simțit din ce în ce mai slăbit și mai fusese internat o dată la Spitalul Floreasca, înainte de Sărbători.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului a fost depus la Teatrul Mic din București, acolo unde Mitică Popescu și-a desfășurat mare parte din activitate.

Obiectul care a fost așezat pe sicriul lui Mitică Popescu

Cei care au participat la ceremonia funerară au remarcat un anumit detaliu. Pe tot parcursul slujbei religioase, pe sicriul actorului a stat așezat unul dintre cele mai îndrăgite obiecte ale sale. Este vorba despre o pălărie neagră, pe care artistul o purta peste tot pe unde mergea, potrivit impact.ro. Nu se despărțea de ea nici în edițiile emisiunii „D’ale lu’ Mitică”, de la TVR 2, una dintre cele mai longevive producții din istoria televiziunii române.

La înmormântarea actorului a participat și o parte din galeria echipei Rapid, formație pe care Mitică Popescu o iubea. Cei care au fost la înmormântare nu au avut voie să filmeze sau să facă fotografii în timpul ceremoniei.

Citește și: Femeia pe care Mitică Popescu a iubit-o enorm. Au trăit o poveste de dragoste cum rar întâlnești

Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai apreciați actori români, cu o activitate de lungă durată în teatru, film, televiziune, dar și în radio. În anul 2009, a fost recompensat cu premiul UNITER pentru întreaga activitate. A jucat, de-a lungul timpului, în peste 40 de piese de teatru și în numeroase filme românești.

Printre cele mai cunoscute roluri se numără cele din „Moromeții”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, „Miss Litoral”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Păcală se întoarce” sau „Lumini și umbre”. Pe plan personal, a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță și a rămas văduv în anul 1998. Cei doi nu au avut copii.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *