Obsesia nebănuită a lui Nicolae Ceaușescu. Ce îi spunea frizerului său să-i facă la păr: “Îi stătea oribil, se alegea praful”

Frizerul lui Nicolae Ceaușescu: „După prima ședință m-au pus să fac o listă cu tot ce îmi trebuie”

Faptul că Nicolae Ceaușescu era un personaj megaloman și excentric îl cunoaște toată lumea. Însă ceea ce puțini știu este că fostul dictator puntea foarte mare preț pe aspectul său fizic, în special pe poadoaba capilară. Fostul președinte al României apela o dată la două zile la serviciile unui frizer pentru a-și ondula părul.

Obsesia nebănuită a lui Nicolae Ceaușescu

Deși în toate fotografiile Nicolae Ceaușescu apare cu părul ondulat, în realitate, podoaba capilară a lui „Nea Nicu” avea cu totul alt aspect. Este o informație pe care chiar frizerul său personal a dezvăluită în urmă cu mai multă vreme.

Fostul președinte își chema o dată la două zile frizerul la sediul CC pentru a-i ondula părul. Ceaușescu se spălat des pe cap, iar buclele sale buclele sale dispăreau după fiecare spălare. Fostul frizer al dictatorului a povestit că a încercat să îi sugereze alte frizuri, însă look-ul pe care acesta îl prefera fără excepție era cel în care avea părul ondulat.

Iar procedura nu era executată cu ondulatorul, așa cum spuneau unii, ci cu ajutorul periei și a uscătorului de păr.

„Nu știu cine îi băgase în cap că îi stă mai bine cu părul buclat, părerea mea e că îi stătea oribil, am încercat să îi și sugerez un alt aranjament, dar asta e, nu aveam ce face. El avea părul perfect lins, așa că buclele trebuiau făcute complet artificial.

Nu se făceau cu drotul, sau ondulatorul, cum mai cred unii azi, ci numai din perie și feon. El se spăla pe cap la fiecare două zile, singur se spăla, nu apela la noi, și atunci se alegea praful de bucle, așa că trebuia, cum am spus, să vin la CC din două în două zile să i le refac. După prima ședință m-au pus să fac o listă cu tot ce îmi trebuie, iar cei de la cooperativă Higiena s-au ocupat de achiziționarea lor”, a declarat în urmă cu mai mulți ani frizerul lui Nicolae Ceaușescu.

Obsesia nebănuită a lui Nicolae Ceaușescu. Ce îi spunea frizerului său să-i facă la păr
Obsesia nebănuită a lui Nicolae Ceaușescu. Ce îi spunea frizerului său să-i facă la păr

Citește și: „Detaliul bizar de pe certificatul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu. A atras atenția tuturor

Nicolae Ceaușescu nu suporta părul grizonat. Cum rezolva frizerul lui problema

Totodată, fostul dictator era complexat și de părul grizonat, așa că i-a transmis frizerului să găsească o rezolvare pentru aceată problemă. Bărbatul mărturisește că era nevoit să importe special o soluție englezească foarte scumpă pentru a-i face pe plac întâiului fiu al patriei. Nu se ferește însă să recunoască că din toată această combinație își trăgea și el partea.

„Foloseam o soluție englezească, Ascot, cu care frecționai părul și îl făceai din alb, cenușiu. Era foarte scumpă pentru vremurile alea, câteva sute de lei pentru un flacon din care îl făceam cam de 14-15 ori, și se aduce numai pe comandă, doar pentru Tovarășul. Aveam și eu partea mea, îi puneam pe ăia de la Higiena să comande de afară cîte două flacoane, iar unul îl opream pentru mine, că doar aveam și eu clienții mei de marcă, nu-i așa?”, a mai spus frizerul, cu privire la modul în care îi vopsea părul lui Nea Nicu.

Citește și: „Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu nu a vrut metrou în Drumul Taberei. Avea o obsesie ciudată

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
6.7 38 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *