Olena Zelenska, o altfel de poveste a unei prime-doamne. Ce înseamnă să fii soţie de preşedinte în vreme de război

Olena Zelenska este prima soție de președinte al unei țări aflate în război, în epoca modernă. Ea a rămas alături de soțul ei, în această perioadă extrem de dificilă pentru întreaga țară.
Olena Zelenska, o altfel de poveste a unei prime-doamne. Ce înseamnă să fii soţie de preşedinte în vreme de război

Olena Zelenska este prima soție de președinte de țară, care trăiește ororile unui război, în vremurile noastre. Ea a ales să rămână lângă soțul ei în această perioadă cumplită, cu toate că atât ea, cât și familia ei sunt „o țintă pentru Moscova”, după cum a afirmat Volodymyr Zelensky. Ea și cei doi copii ai cuplului se află într-o locație ce nu este cunoscută, din motive de securitate.

Nu doar că i-a rămas alături, dar se și implică activ în susținerea soțului și a compatrioților săi, cerând ajutorul primelor doamne din întreaga lume în acest demers.

Recent, ea a postat un videoclip cu Ucraina în timpul invaziei ruse, în care își arată cu toată tăria susținerea pentru poporul ucrainean:

„Suntem împotriva războiului și nu am atacat primii. Dar nu vom renunța. Luptăm pentru pace și în țara ta.”

După începerea invaziei, prima doamnă a Ucrainei a transmis un mesaj copleșitor.

„Astăzi nu voi avea panică și lacrimi. Voi fi calmă și încrezătoare”, a scris ea în ucraineană pe Instagram, după cum a tradus The Washington Post. „Copiii mei se uită la mine. Voi fi lângă ei. Și lângă soțul meu. Și cu tine”, a adăugat ea, într-o postare pe Instagram.

Olena Zelenska și soțul ei, Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei
Olena Zelenska și soțul ei, Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei

„Trebuie să vorbesc! Peste 38 de copii au murit”

După invazia trupelor rusești în Ucraina de săptămâna trecută, Olena Zelenska a deschis un canal Telegram unde oamenii pot găsi răspunsuri verificate. Despre această inițiativă, Olena a declarat:

„Cum să acționezi și să trăiești în timp de război? În aceste zile, cu toții avem multe întrebări. Aș vrea să ajut cât de mult pot. Așa că am început un canal special pe Telegram cu răspunsuri verificate”.

Ea susține că vrea să spună lumii adevărul.

„Invadatorii ucid copii ucraineni. Conștient și cu cinism. (…) Trebuie să vorbesc! Deja peste 38 de copii au murit în Ucraina. Și acest număr poate crește în timp ce eu vă vorbesc! Când Federația Rusă spune că invadatorii nu îi atacă pe civili, arătați-le aceste fotografii! Arătați-le chipurile acestor copii care nu au avut șansa să crească. Câți trebuie să mai moară pentru a convinge trupele Rusiei să înceteze focul și să permită coridoarele umanitare? Avem nevoie acum de coridoare în orașele atacate cel mai mult în Ucraina!”, a fost mesajul primei doamne a Ucrainei.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei
Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei

Olena Zelenska: „Cred în diplomația culturală”

„Cred cu adevărat în soft power și diplomația culturală. Este o parte a acestei puteri, care este importantă pentru Ucraina”, a declarat ea pentru Diplomatic Courier în septembrie 2021.

Olena l-a susținut extrem de mult pe soțul său în campania electorală, deși nu și-a dorit niciodată o expunere a vieții sale personale. Cu toate acestea, a respectat dorința soțului său de a candida la președinția Ucrainei și a făcut tot ce i-a stat în putință să își îndeplinească visul.

Olena a fost mereu o fire sensibilă și o artistă desărvârșită, de aceea odată ce a ajuns prima-doamnă a Ucrainei s-a implicat în numeroase campanii umanitare. A creat programe speciale pentru alimentația sănătoasă a copiilor, dar s-a implicat și în lupta contra violenței domestice

Unele dintre cele mai notabile proiecte ale Zelenska includ inițierea Ucrainei în Parteneriatul de la Biarritz în decembrie 2019, care a fost inițiativa internațională a G7 privind egalitatea de gen, notează scmp.com.

Promovează hainele designerilor ucraineni în toate vizitele internaționale

Ea a introdus, de asemenea, legislație privind îmbunătățirea alimentelor nutriționale în școlile ucrainene și promovarea limbii ucrainene în iunie 2020. Unul dintre obiectivele lui Zelenska a fost „modernizarea sistemului de alimentație școlară”, conform Unicef.

„Echipa noastră a decis să se concentreze pe sarcini specifice: sănătatea copiilor, șanse egale pentru toți ucrainenii și diplomație culturală”, a spus ea în interviul Vogue Ucraina.

Olena Zelenska s-a impus ca un simbol al modei. Ea alege în mod intenționat să poarte haine realizate de designeri ucraineni în călătoriile sale diplomatice în străinătate, potrivit People. Ea susține că în acest fel este originală și, în același timp, promovează designerii ucraineni.

„Sunt încântată când mă întreabă la New York sau la Paris cine este designerul ținutei mele. Și chiar mă întreabă”, a declarat ea pentru Vogue Ucraina.

„Și nu ar fi la fel de incitant să numesc un mare brand occidental, pe care îl cunosc deja acolo, dar ce bine este să promovez designerii ucraineni în lume”.

Olena Zelenska și Volodymyr Zelensky la un festival din Ucraina, în mai 2021
Olena Zelenska și Volodymyr Zelensky la un festival din Ucraina, în mai 2021

Cine este Olena Zelenska

Olena Zelenska s-a născut în Kryvyi Rih, Ucraina, în 1978. Este scriitoare de comedie, activitate la care nu a renunțat nici după ce a devenit primă-doamnă. Ea a început să scrie glume pentru compania viitorului președinte în timp ce acesta făcea stand-up comedy. Și-a cunoscut viitorul soț – Volodymyr Zelensky, la Universitatea Națională Kryvyi Rih, unde a studiat arhitectura.

Olena Zelenska este scenaristă la Kvartal 95 Studio, o companie de producție fondată de soțul ei în 2003. În calitate de scenaristă, ea a scris pentru grupul de comedie care l-a transformat pe Zelensky într-o celebritate în Ucraina. Ca actor și comediant, Zelensky a devenit celebru jucând rolul unui politician de fațadă în serialul TV „Slujitorul poporului” – înainte de a deveni el însuși cel mai important politician al statului.

Cuplul s-a căsătorit în 2003, după ce s-au întâlnit timp de opt ani. Ei au împreună doi copii: Aleksandra, 17 ani, și Kiril, nouă ani.

Zelenska are 2,3 milioane de urmăritori pe Instagram, unde postează mesaje în care își arată susținerea pentru poporul ei și îi încurajează pe ucraineni să nu cedeze în fața invadatorilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9.1 73 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Simeone
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Vin banii in luna Mai 2024 pentru 7 zodii! Vezi zodiile care vor castiga cel...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *