Olena Zelenska, scrisoare deschisă pentru întreaga lume: „Copiii noștri fac lecțiile în subsoluri. Și se nasc acolo. Aceasta este noua realitate teribilă”

Prima doamnă a Ucrainei a transmis un mesaj emoționant într-o scrisoare deschisă pe care o adresează presei internaționale. Mesajul a fost publicat pe rețelele de socializare.
Olena Zelenska, scrisoare deschisă pentru întreaga lume: „Copiii noștri fac lecțiile în subsoluri. Și se nasc acolo. Aceasta este noua realitate teribilă”

Olena Zelenska a publicat pe rețelele de socializare o scrisoare deschisă, abordând mass-media internațională. Soția președintelui Ucrainei, țară aflată în plin război cu Federația Rusă, spune că a fost solicitată de mai multe publicații internaționale pentru interviuri. Însă ea preferă acest canal de comunicare pentru a le spune tuturor ce are de zis.

„Aceasta este mărturia mea din Ucraina. Era imposibil de crezut ce s-a întâmplat cu mai puțin de o săptămână în urmă. Țara mea era pașnică, iar orașele și satele erau pline de viață care se derula obișnuit. Pe 24 februarie ne-am trezit că s-a anunțat începutul războiului. Tancurile au trecut peste granița cu Ucraina, avioanele au început să apară în spațiul nostru aerian. Orașele erau înconjurate de lansatoare de rachete”, spune prima doamnă a Ucrainei în scrisoarea adresată mass-media.

De asemenea, Olena Zelenska critică propaganda rusă care spunea că civilii nu vor avea de suferit.

Olena Zelenska: „Cel mai rău lucru e să citești despre victime”

„Depun mărturie că, în ciuda asigurărilor propagandiștilor de la Kremlin, care numesc această invazie o „operațiune specială”, este vorba despre uciderea civililor!”, mai spune prima-doamnă ucraineană.

În continuare, ea deplânge pierderea vieților unor copii nevinovați și arată numele câtorva copii nevinovați care au fost uciși în acest război.

„Cel mai rău lucru este să citești despre copiii victime. Alice în vârstă de aproximativ opt ani, care a murit pe strada Okhtyrka – bunicul ei a încercat să o acopere cu trupul său. Sau despre Polina din Kiev, care a murit din cauza bombardamentelor, împreună cu părinții ei. Arseniy, în vârstă de aproximativ 14 ani… În suburbia – cândva pașnică – a capitalei, un fragment a lovit băiatul în cap, iar ambulanța pur și simplu nu a putut ajunge (la el – n.r.) din cauza focurilor de armă. Când Rusia va spune din nou că „nu poartă război împotriva civililor”, voi fi prima care le va spune numele”.

Olena Zelenska: „Aceasta este noua realitate teribilă”

„Depun mărturie că femeile și copiii noștri trăiesc acum în adăposturi anti-bombă și subsoluri. Probabil că ați văzut aceste imagini din metroul Kiev și Harkov, unde oamenii zac cu micuții lor și animalele de companie. Pentru unii – fotografii spectaculoase, dar pentru ucraineni, timp de o săptămână – aceasta este o nouă realitate teribilă. Există orașe în care familiile nu pot părăsi adăposturile anti-bombe timp de câteva zile”, mai spune ea în scrisoarea deschisă.

În continuare, ea vorbește despre copiii care s-au născut în timpul bombardamentelor, în adăposturi și în subsoluri, nevăzând încă lumina zilei.

„Copiii noștri fac lecțiile în subsoluri. Și se nasc acolo, pentru că maternitățile au fost nevoite să se mute în subteran. Primul copil al războiului, care a văzut – nu cerul liniștit, ci tavanul de beton al subsolului, s-a născut în prima zi a invaziei. Acum sunt zeci de copii care nu au cunoscut pacea în viața lor”, mai spune Olena Zelenska în mesajul său.

Oamenii care au nevoie de tratament nu îl pot primi

Ea denunță un război purtat împotriva populației civile și nu se referă doar la bombardamente și la focuri de armă:

„Mărturisesc că acest război este purtat împotriva populației civile, nu doar prin bombardamente. Oamenii care depind de un tratament și îngrijire constantă că nu îl pot primi la nivel calitativ. Este ușor să-ți injectezi insulină în subsol? Și să iei medicamente pentru astm sub focuri de armă? Ca să nu mai vorbim de miile de bolnavi de cancer pentru care chimioterapia este vitală. Iar tratamentele lor au fost amânate”.

În continuare, face un apel în care arată importanța ajutoarelor umanitare, dar și nevoia unor coridoare umanitare și pentru evacuarea civililor:

,,Avem nevoie de coridoare de securitate, care să permită ajutorului umanitar să intervină și civililor să plece în siguranță. Vă solicit să ne acordați ajutor umanitar și le mulțumesc celor care deja îl oferă. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din țările voastre care ies în piețe pentru a sprijini Ucraina”.

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
9.8 153 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscopul pentru femei al lui Mihai Voropchievici. Cum sunt influențate în fiecare lună
Testul de atenție pentru oamenii cu IQ ridicat. Găsești toate diferențele din imagini în doar...
Nepotul lui Becali, reacție șocantă după ce Pelger s-a spânzurat: „Toți drogații...”
Ce l-a obligat soția pe Ilie Năstase! Fostul jucător de tenis a ascultat-o pe Ioana:...
Doliu IMENS în televiziune. A murit un nume URIAȘ, românii îl venerau
Un bărbat a fost sfâșiat ieri de un rechin. Rechinul a fost capturat ulterior
A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului
ADIO, vouchere pentru plata facturilor! Cea mai proastă veste pentru milioane de români
Scandal în Rusia după ce o profesoară de engleză, nevasta unui miliardar, a câștigat concursul...
Soția lui Arșinel a murit după 7 ani de chin. A rămas paralizată după un...
Magda Vasiliu a trecut prin clipe de coșmar: „Am fost agresată, înșelată, umilită, controlată și...
Mărturiile șocante a 19 oameni care s-au întors din „lumea cealaltă”. Au fost în pragul...
Zi mare pentru 5 zodii. Vor câștiga mulți bani și statut social. Racii vor face...
Schimbări mari în această perioadă! Atenție la aceste zodii!
Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *