Olga Bălan, despre hărțuire şi abuzurile din lumea filmului: „Există aceste persoane mizerabile. Am suferit foarte mult, atrăgeam ochii asupra mea pentru frumusețe” EXCLUSIV

Olga Bălan este de părere că actrițele care s-au confruntat cu hărțuiri sexuale ar trebui să denunțe public acest lucru
Olga Bălan, despre hărțuire şi abuzurile din lumea filmului: Există aceste persoane mizerabile. Am suferit foarte mult, atrăgeam ochii asupra mea pentru frumusețe EXCLUSIV

Ceremonia de decernare a premiilor Gopo din acestan a adus în atenția publicului un subiect extrem de important. VioricaVodă a făcut confesiuni despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă. Reporterii Ego.ro au întrebat-o pe Olga Bălan ce părere are despre acest subiect. Actrița ne-a mărturisit, în exclusivitate, că nu a avut o astfel de experiență, însă femeile ar trebuisă fie mult mai bine protejate.

Olga Bălan: “Tinerele noastre trebuie să fie foarte atente”

Olga Bălan a făcut o paralelă cu ce se întâmplă în Italia în momentul în care o femeie este hărțuită. Vedeta a fost foarte atentă pentru a nu se confrunta cu situații dureroase. Cu toate acestea, îndrăgita actriță, cunoscută pentru trăsăturile ei delicate, ne-a recunoscut că frumusețea i-a adus doar probleme.

Vedeta a povestit că oamenii tindeau să vadă doar ambalajul la început, iar apoi puneau preț pe inteligența sa, dar și pe talentul cu care a fost înzestrată. Deși nu a ajuns încă la altar alături de partenerul ei, ea poartă o verighetă pentru a le arăta oamenilor că nu este deschisă la alte legături.

Viorica Vodă a făcut o confesiune la premiile Gopo cu privire la hărțuirea sexuală din industrie. Care este părerea ta despre acest subiect?

Olga Bălan: Nu spun că nu este adevărat, există aceste persoane mizerabile, din păcate, dar eu am avut noroc pentru că am un agent cinematografic de când am început primii pași în Italia ca actriță. Nu l-am schimbat tocmai din această cauză, pentru că era un om cum trebuie. Este foarte greu în ziua de astăzi să mai găsești oameni cum trebuie. Nu m-am dus niciodată la castinguri, doar unde mă trimitea el, eram cerută și exista garanția că nu poate să mi se întâmple absolut nimic. Dar există, tinerele noastre trebuie să fie foarte atente pentru că, din păcate, știm foarte bine, s-a întâmplat și la Hollywood, se întâmplă și la case mai mici. Trebuie să fim atente ca femei din punctul acesta de vedere.

„Eu cred că fiecare ar trebui să denunțe persoanele respective”

În urma discuției purtată în media și pe rețelele de socializare, s-a mai atins un subiect important, anume hărțuirea sexuală adusă asupra studentelor de la teatru.

Olga Bălan: Este grav și pentru actori și pentru studente. Eu cred că fiecare ar trebui să denunțe persoanele respective. În Italia există legi care te pot pune la adăpost de toate aceste lucruri, nu știu dacă în România există legi care să te protejeze ca femeie. De multe ori ești luată în râs, cum era pe vremuri: „Ce ți se poate întâmpla?”. Cred că trebuie să fie făcute anumite legi ca toate artistele și studentele să nu mai fie puse în fața problemelor de acest gen, să fie protejate. Acest lucru se poate întâmpla doar printr-o lege care să protejeze femeia în general. În Italia există așa ceva, spre exemplu, dacă ești sunată de un om la telefon de prea multe ori, poți să îl denunți, fără să mai vorbim de lucruri care sunt și mai grave. Sunt niște situații neplăcute care ne pot dăuna fizic și psihic.

Ai spus că frumusețea ți-a adus numai probleme. Poți să îmi spui mai multe?

Olga Bălan: Am avut un singur manager și agent cinematografic ca să fiu sigură că nu mi se poate întâmpla nimic. De ce? Dacă mergeam pe stradă, se opreau mașinile. Nu este o fericire pentru că oamenii sunt insistenți. Este frumos să fi admirat, dar până la un anumit punct. Printre aceste persoane există și persoane puțin anormale, ca să spun așa. Am suferit foarte mult, atrăgeam ochii asupra mea pentru frumusețe, nu pentru talent. Acesta se vedea după ce mă cunoșteau, atunci își dădeau seama că sunt frumoasă, inteligentă și talentată. O femeie care este frumoasă luptă mult mai mult pentru a ajunge cineva din acest punct de vedere.

Observ că ai o verighetă la mână pentru a te proteja. A întrecut cineva măsura până acum?

Olga Bălan: Nu, nu a întrecut nimeni, dar eu și Dragoș încă nu am reușit să ne căsătorim, ținând cont de pandemie. Avem peste 4 ani de când suntem împreună, dar ne-am pus verigheta pentru că el atrage foarte multe femei, iar eu atrag, chiar dacă am o vârstă, bărbați. Această verighetă înseamnă „stați puțin mai departe pentru că suntem ocupați”.

Ești o femeie geloasă?

Olga Bălan: Nu, niciodată. Nici eu și nici el. Eu cred că noi stăm împreună dacă ne iubim și ne respectăm. Avem libertatea noastră. Cred eu că respectul este cel mai important într-o relație și încrederea în persoana iubită.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *