Olimpia Melinte se pregătește să joace într-un scurtmetraj scris de ea. „Voi filma cu o casă de producție din Spania” VIDEO EXCLUSIV

Actrița are în plan surprize uriașe

Actrița Olimpia Melinte are o strânsă legătură cu Spania, țară în care a fost nominalizată în anul 2014 la Premiile Goya, echivalentul Oscarurilor în Spania, la categoria „Revelația anului”, pentru rolul din filmul Canibal. De-a lungul timpului a lucrat pentru mai multe proiecte spaniole, astfel încât, în momentul în care a decis să scrie scenariul pentru un scurtmetraj a apelat tot la echipa de producție de acolo. Anul acesta, cea pe care românii o știu din serialul „VLAD”, va reveni pe marile ecrane.

Ce face acum Olimpia Melinte, protagonista din „Vlad”

De când a terminat proiectul „VLAD”, care s-a întins pe mai mulți ani de filmări, Olimpia Melinte s-a dedicat mai multor proiecte, însă cel mai mult s-a regăsit în scris. După ce a scris o carte pentru copii alături de fiul ei, actrița a profitat de concediul de maternitate după cel de-al doilea copil și a prins curaj pentru a scris un scenariu pentru un scurtmetaj.

„Poveștile merg mai departe, cu siguranță asta. Mai pregătesc un scurtmetraj pe care l-am scris eu și pe care îl voi filma în Spania anul viitor. Va fi produs acolo. Dar și un lungmetraj prin februarie. Proiectele merg mai departe”, a povestit Olimpia Melinte pentru EGO.ro completând că va lucra pentru acest film cu o echipă de producție din Spania, cu care a lucrat și pentru alt proiect și cu care simtă că are o foarte bună chimie. „În Spania sunt cei cu care am lucrat la penultimul meu proiect acolo, filmul „Sordo”, e aceeași casă de producție. Ei mi-au susținut proiectul. Eu l-am trimis ca o încercare, ca o întrebare, să văd dacă este bine scris, dacă merg într-o zonă bună, fiind prima dată când fac asta, și chiar l-au primit cu brațele deschise”.

„Am scris scenariul într-o noapte, la câteva zile după ce am terminat VLAD”

Cu toate că proiectul „VLAD” va rămâne mereu în sufletul ei, iar rolul Elizei va fi printre preferatele ei, serialul în sine a fost o adevărată provocare pentru Olimpia Melinte, asta pentru că a fost filmat și în vreme de pandemie, a avut parte de multe pauze, iar filmările s-au întins pe o perioadă destul de lungă de timp.

„În momentul în care s-a terminat „VLAD”, cred că eram la câteva zile după și am simțit așa o eliberare de tot ce a însemnat proiectul ăla care m-a consumat foarte mult. A fost foarte frumos, dar a durat mult și cumva simțeam eu că mă ține pe loc. Am scris scenariul într-o noapte, la câteva zile după ce am terminat „VLAD”, cu Ingrid care dormea lângă mine, era bebeluș, avea șapte luni sau ceva de genul ăsta, iar eu cu laptopul în brațe l-am scris. L-am terminat și m-am dus la soțul meu care dormea cu Sasha în celălalt dormitor și l-am trezit ca să citească ce am scris. Nu înțelege ce se întâmplă, ce vreau de la el. S-a trezit, l-a citit și mi-a zis că este wow”, ne-a mai povestit entuziasmată Olimpia Melinte.

Cu toate acestea, scenariul a suferit modificări până să ajungă în forma finală, însă doar câteva completări de nuanță, nu rescris cap-coadă.

„M-am întors asupra lui de foarte multe ori și am discutat mult pe pe el, am discutat și cu alți oameni, producători, prieteni, regizori, apropiați, oameni care lucrează în industrie, ca să îmi dau seama dacă merg pe drumul cel bun. Dar din impuls și de ce a fost scris prima dată, cam aia a rămas în esență, doar că au mai fost mici artificii care trebuiau făcute”, a mai povestit actrița pentru EGO.ro.

Citește și Olimpia Melinte a scris o carte despre prietenul imaginar al fiului ei. „M-am gândit inițial că poate are un al șaselea simț” EXCLUSIV

„Mi-au zis că fac filmul doar dacă joc și eu”

Fie că este vorba de teatru sau de film, Olimpia Melinte este genul de persoană căreia îi place să fie în mijlocul acțiunii și să intre în pielea personajelor. De această dată însă nu și-a dorit să facă parte din distribuția scurtmetrajului scris de ea, însă producătorii spanioli nici nu au vrut să audă, ci i-au spus răspicat că o vor ajuta să facă filmul cu condiția să aibă rolul principal.

„Eu nu am vrut să joc, l-am trimis cu gândul să-l joace altcineva, dar mi-au zis că îl fac doar dacă joc și eu. Pentru mine a fost o onoare cumva să aud asta și m-am bucurat. Am zis că vreau să joc pentru că îmi place ce am scris și m-aș bucura de asta. Nu îl regizez eu, l-am dat unui regizor din Spania”, a mai povestit Olimpia Melinte pentru EGO.ro, sublinind faptul că nu o vom vedea într-un rol pozitiv, ci în aceeași manieră cu care ne-a obișnuit din serialul VLAD.

„Nu sunt bună, stați liniștiți. E acolo o parte dark care iese la iveală. Cred că sunt suficient de bună în viața de zi cu zi ca să pot să-mi permit în fața camerelor să fiu și altfel”.

Citește și Adrian Nartea, la un pas să nu fie recunoscut de fiicele lui. „Trebuie să vă obișnuiți cu Chiriac din O noapte furtunoasă”. Prin ce schimbare de look a trecut VIDEO EXCLUSIV

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *