Ouă de Paşte vopsite natural. Cum obţii o culoare perfectă cu sfeclă roşie

Ouă de Paşte vopsite natural. Există mai multe metode de a vopsi ouăle natural. Unele mai simple, altele mai complexe. Însă, chiar dacă una dintre metode vi se pare mai complicată, merită tot efortul.
Ouă de Paşte vopsite natural. Cum obţii o culoare perfectă cu sfeclă roşie

Ouă de Paşte vopsite natural, ușor și cu ingrediente la îndemâna oricui. Anul acesta, Paștele se sărbătorește duminică, 24 aprilie. Astfel că gospodinele vor înroși ouăle în Joia Mare sau în Vinerea Mare, după cum spune tradiția. În cazul în care nu vreți să folosiți vopsea din comerț, puteți apela la ouăle vopsite natural. Iată cum obții o culoare perfectă.

Ouă de Paşte vopsite natural cu orez

Există mai multe metode de a vopsi ouăle natural. Unele mai simple, altele mai complexe. Însă, chiar dacă una dintre metode vi se pare mai complicată, merită, pentru că veți obține o culoare deosebită, putând să ieșit astfel din tipare. Ouă de Paşte vopsite natural.

Puteți înroși ouăle de Paște cu metoda vopsitului cu orez. Nu este vorba despre o tehnică prea complicată, așa că sunt mulți cei care apelează la această variantă.

Pentru asta aveți nevoie de:

  • un vas cu capac, pentru fiecare dintre culorile pe care le vreți
  • orez- 3 sau 4 linguri, pentru fiecare dintre culorile pe care vreți să le obțineți.
  • Vopsea de ouă cât mai pigmentată, de calitate bună

Mod de preparare

În primul rând trebuie să spălați foarte bine ouăle. Acesta este unul dintre cei mai importanți pași, pentru a obține culoarea intensă pe ou. Puneți ouăle la fiert în apa cu sare, timp de 8 minute. Apoi, le lăsați să se răcească. Adăugați 4 linguri de orez în fiecare dintre vasele pregătite și câteva picături de vopsea. Nu adăugați foarte multă vopsea, astfel încât oul să absoarbă colorantul integral.

Puneți oul în vas, puneți capacul și amestecați ușor. Oul să fie întors pe toate părțile, pentru a prinde culoarea. Puneți apoi ouăle la uscat și repetați procesul și cu celelalte ouă . Dacă vă doriți ca ouăle să fie lucioase, le poți unge cu ulei sau grăsime animală, însă doar după ce s-au uscat în întregime, potrivit cumsa.ro.

Ouă de Paşte vopsite natural cu sfeclă roşie

  • ouă
  • sfeclă roșie
  • 100 ml. oțet
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare

Spălați ouăle, apoi le țineți timp de o oră la temperatura camerei. Se pun apoi la fiert în apă rece. Vasul pe care îl alegeți trebuie să fie suficient de mare, pentru a încăpea și sfecla roșie.

Timpul fierberii se calculează din momentul în care apa începe să fiarbă și se fierb pe foc potolit, fără clocote mari. Timpul de fierbere este de 7 minute. 1 litru de apă este suficient, cât să poată acoperi și sfecla.

Între timp, se curăță sfecla și se taie cubulețe. După 7 minute, se adaugă sfecla peste ouă și se reduce focul la minimum.

Se fierb ouăle cu sfecla cam jumătate de oră la cel mai mic foc posibil. După o jumătate de oră de fiert, o parte din pigmentul din sfeclă trece în apa în care fierbe. După ce au fiert ouăle le lăsați să se răcească.

După două ore, un ou colorat cu sfeclă are o culoare roz spălăcit. În cazul în care vreți o culoare mai intensă, puteți lăsa ouăle în apă peste noapte.

Ouă vopsite cu foi de ceapă

Ingrediente

Cojile de la ca. 20 de cepe din care:
15 rosii
5 galbene
2-3 linguri de otet
1 lingurita sare
20 de oua

Pentru început spălați bine ouăle cu apă și detergent, iar apoi le lăsați la uscat. Puneți într-o oală cojile de ceapă. Cât timp acestea fierb în clocot, timp de 20 de minute, aranjați decorul din frunze pe fiecare ou. Îmbrăcați-le apoi în ciorapi subțiri ( de dres). Legați bine ciorapul, apoi le mai puneți la fiert și le lăsați în apă în funcție de cât de accentuată vreți să fie culoarea oului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
8.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *