Până la ce vârstă poți să dai BAC-ul. Există o limită?

Până la ce vârstă poți să dai BAC-ul. În tip ce unii au ajuns să susțină Bacalaureatul la 40 de ani, alții l-au susținut la 53 de ani.
Până la ce vârstă poți să dai BAC-ul. Există o limită?

Până la ce vârstă poți să dai BAC-ul, pentru a obține un job mai bine plătit și a avea o diplomă. Chiar dacă pare greu de crezut, există oameni care susțin examenul de Bacalaureat și la peste 20 de ani de când au terminat liceul. Sigur, aceștia trebuie să țină cont de anumite reguli, pentru a obține o diplomă de Bacalaureat. Pentru a afla mai multe despre asta, vă invităm să parcurgeți textul de mai jos.

Până la ce vârstă poți să dai BAC-ul, pentru a obține diploma de absolvent

În tip ce unii au ajuns să susțină Bacalaureatul la 40 de ani, alții l-au susținut la 53 de ani. Este și cazul femeii din Cluj, care a obținut diploma de Bac la vârsta de 53 de ani, în 2019. De altfel, există vedete din showbizul românesc, care au susținut mult mai târziu examenul maturității. Deși în mod normal acesta ar trebui promovat imediat după terminarea clasei a XII-a. Până la ce vârstă poți să dai BAC-ul

Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a Bacalaureatului, candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat. Acesta se ține fără taxă, de cel mult două ori.

Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe. Vestea bună este că puteți da Bacalaureatul până la cel puțin 60 de ani, cu condiția să plătiți taxele necesare de examen.

Cine plătește taxa pentru examenul de Bacalaureat

Taxele de examen se stabilesc anual, până la data de 1 martie, de către Ministerul Educației și Cercetării. Cei ce nu au promovat examenul de bacalaureat pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.

Cei care nu au promovat examenul nici din prima, nici din a doua încercare mai pot susține examenul doar cu plată. Taxa este de aproape 300 de lei și este valabilă numai în cazul candidaților din promoțiile anterioare care se prezintă la toate probele examenului de Bacalaureat.

Până la ce vârstă poți să dai BAC-ul
O femeie din Cluj a susținut Bacul la 53 de ani

De cele mai multe ori, stabilirea sumei de plată pentru examenul de Bacalaureat se face diferențiat. Asta, în funcție de numărul probelor pe care le susține fiecare candidat. Se iau în calcul toate cheltuielile necesare examinării candidatului.

Nadine a susținut examenul de Bacalaureat la 44 de ani

Nadine este una dintre cele mai apreciate actrițe și prezentatoare TV, care a susținut examenul de Bacalaureat la vârsta de 44 de ani. Ea nu s-a sfiit să recunoască acest lucru. Ba mai mult, a explicat cum a trăit această experiență.

Nadine, care a primit recent rezultatele de la Bacalaureat, a obţinut 9,70 la limba și literatura română, 7 la geografie şi 10 la sociologie. Vedeta spune că a avut subiecte ușoare și frumoase.

„Am avut subiecte uşoare şi frumoase. Preferatul meu a fost cel legat de modul în care s-a schimbat în ultima vreme statusul femeii în societate, afectând prin asta şi rolul ei în familie.

De aici, şi conflictele dintre femeie şi bărbat/soţ, care nu s-a adaptat încă la noul ei status şi nici la rolurile noi pe care realitate pare să le fi impus vieţii de familie”, a mai povestit Nadine, conform viva.ro.
„Caut o facultate de psihologie, dar care să aibă cursuri la distanță. Mă gândesc atât la una în țară, cât și în străinătate.Încă mai caut.

Din păcate, de anul asta, Universitatea din București a scos cursurile la distanță de la Facultatea de Psihologie așadar trebuie să mă reorientez”, a spus vedeta recent pentru fanatik.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
5 zodii primesc o energie astrală demnă de a lumina un oraș întreg. Fiți pregătiți...
Este timpul ca toate zodiile să-și reevalueze viața: Predicții fără precedent pentru toate cele 12...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
"Aștept cu nerăbdare". Florin Piersic, noi declarații despre starea sa de sănătate. Dorinţa arzătoare a...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *