Parastas la un an de la decesul lui Petrică Mîțu Stoian. Impresarul Doru Gușman are o legătură paranormală cu regretatul artist?: ”Îl visez în fiecare noapte” EXCLUSIV

Impresarul Doru Gușman a împărțit, sâmbăta trecută, sarmale, vin și colivă pentru 350 de persoane, la un azil din Craiova

Marele nostru artist Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie 2021. De parastasul de un an s-a ocupat și fostul impresar al solistului, în casa căruia Petrică a locuit timp de 16 ani și unde totul pare acum încremenit în timp. În interviul exclusiv pentru Ego.ro, Doru Gușman ne-a spus cui a împărțit pomană, mâncare și haine, dar ne-a vorbit și despre legătura de dincolo de lumi cu regretatul său prieten: ” Îl visez în fiecare noapte, de când a plecat. Stau de vorbă cu el!”.

”Am încărcat toată mâncarea caldă din oale și din tuci, calculată pentru 350 de persoane, și am dus-o la azil”

La un an de la decesul cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, fostul lui impresar, dar și prieten de suflet, Doru Gușman, a făcut, sâmbăta trecută, parastasul de un an, conform rânduielilor bisericești:

”Dimineață am mers la biserică, unde preotul a sfințit lucrurile și coliva, apoi, la cimitir, ca să duc flori și lumânări. Spre deosebire de alte dăți, când făceam pomana acasă, de data aceasta am încărcat toată mâncarea caldă din oale și din tuci, calculată pentru 350 de persoane, și am dus-o la azilul de lângă spitalul din Craiova. Am pregătit câte 3 sarmale pentru fiecare persoană, dar și pilaf cu carne, cozonac, colac, colivă, apă, prăjiturele, suc”, ne-a declarat Doru Gușman, în exclusivitate pentru Ego.ro

”Surorile lui nu au vrut decât un costum popular, din toate lucrurile lui. Pe celelalte le voi da de pomană”

Doru Gușman a rămas cu toate hainele lui Petrică, pe care însă le va împărți, căci surorile lui nu au dorit să ia decât un singur costum popular:

”Petrică a stat 16 ani în casa mea. Surorile lui nu au vrut decât un costum popular, pe care o să-l expună unde îi vor face muzeu. Am vorbit și cu nepoata lui, Cristina, m-a întrebat dacă mai am un costum civil, ca să-l dea cuiva de pomană, îi dau, căci au rămas mai multe. Nu arunc nimic. La noi se face parastas la fiecare șase luni, până la șapte ani, așa că am lucruri pentru toate aceste pomeni. Surorilor lui le-am tot dat ce au cerut, jumătate din ce a rămas”, ne-a mai declarat Doru Gușman, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Petrică Mîțu Stoian
Petrică Mîțu Stoian

”Îl visez pe Petrică în fiecare noapte, stau de vorbă cu el, dar și pe soția mea o visez”

Doru Gușman a suferit două mari pierderi. La doar trei luni distanță, după decesul soției, a încetat din viață și bunul său prieten, Petrică Mîțu Stoian: Celebrul impresar se roagă în fiecare seară să îi viseze, ca să-și mai aline dorul:

”Îl visez în fiecare noapte, de când a plecat. Stau de vorbă cu el, dar și pe soția mea o visez. Parcă am o altă viață, când mă culc. Am două tablouri în casă, cu fiecare dintre ei, mă rog seara să îi visez și îi visez. Și merg de cel puțin 5 ori pe săptămână la cimitir, la ei, îmi face bine. Mormintele lor sunt alăturate. Camera lui Petrică e așa cum a lăsat-o el, dar și a soției mele. Casa e plină de amintiri. Când mă învârt printre lucruri, îmi amintesc de unde le-am cumpărat pe fiecare, toate se leagă, toate au o poveste. Cât ai vrea să fii de tare în viața asta, după ce îți mor cei dragi e foarte trist și dureros. Cine zice că durerea trece, odată cu trecerea timpului, nu spune un adevăr. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a întărit să pot duce această suferință”, ne-a mai mărturisit Doru Gușman, fostul impresar al solistului Petrică Mîțu Stoian.

Cauza morții cântărețului de muzică populară. Ce spun medicii: ”Covid a lăsat nişte sechele”

Un medic de la Spitalul din Reşita a povestit, la România TV, despre ultimele ore de viață ale artistului Petrică Mîțu Stoian:

„Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. A făcut bronho-pneumonie. Covid a lăsat nişte sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Şocul septic a intervenit rapid. Era pe tratament pe anticoagulant pentru evitarea producerii de cheaguri. E vorba despre insuficiență multiplă de organe. Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covid-ul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare. El lua şi înainte de Covid acest coagulant”.

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață pe 6 noiembrie 2021, fiind înmormântat la Cimitirul Ungureni din Craiova.

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.