Pe lângă pasiunea pentru gătit, Patrizia Paglieri mai are o altă mare pasiune. Fostul jurat de la MasterChef este atras și de jocurile de noroc. Patrizia nu se ferește să recunoască acest lucru, ba mai mult afirmă chiar că merge în cazinouri împreună cu fiul ei, Francesco. Iată câți bani pierd cei doi într-o singură „sesiune”.
Patrizia Paglieri este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi bucătari din România. Ea a devenit celebră după ce a participat, în calitate de jurat, la cooking-show-ul MasterChef. Ulterior, oamenii au cunoscut-o și mai bine atunci când și-a luat inima în dinți și, alături de fiul ei Francesco, au intrat în competiția Asia Express.
Cu toate acestea nu multă lume îi știe povestea de viață. Patrizia s-a născut în Bahamas, unde a locuit până la vârsta de 5 ani. Apoi părinții ei au decis să se mute în Anglia datorită serviciului tatălui ei, care era crupier. Ulterior s-au mutat în Italia, la Sanremo.
Patrizia Paglieri nu s-a sfiit niciodată să recunoască faptul că a fost un copil rebel, care își surprindea mai mereu părinții cu câte o boacănă. Cu toate acestea, se consideră extrem de norocoasă pentru că s-a născut într-o familie unde a avut parte de toată dragostea.
„Am avut mare noroc de familie, am fost foarte iubită, foarte răsfățată și am avut doi părinți foarte moderni. Mama a plecat în Bahamas la 16 ani. Tata a lucrat toată viața în cazinou, înainte a fost crupier, apoi director; ei s-au căsătorit, eu m-am născut în Bahamas, iar după 5 ani ne-am mutat în Anglia. Tata s-a mutat acolo cu munca, apoi am venit cu toții în Italia.”
Tot acolo l-a cunoscut și pe primul ei soț. Pasiunea pentru jocurile de noroc a moștenit-o de la tatăl ei și recunoaște că merge și acum, din când în când, să se mai distreze în cazinou împreună cu fiul ei. Însă ambii sunt cumpătați când vine vorba de sumele pe care le joacă.
„Primul meu soț lucra tot în cazinou, îmi place foarte mult să joc, dar cu limite. Acum, mai merg o dată la două-trei luni, cu Francesco, însă ne punem în buzunar câte 100 de euro, iar dacă i-am terminat, plecăm acasă. Pentru că… știi ce se întâmplă, dacă ai bani la tine, ești tentat să mai joci și riști să pierzi.”, a povestit vedeta pentru Viva.
Cealaltă pasiune a ei – gătitul – a fost moștenită, la fel, din familie. Încă de când era mică, în fiecare sfârșit de săptămână își ajuta mama la gătit, iar în schimbul treburilor pe care le făcea primea bani de buzunar.
„Bunica și mama aveau restaurant la Sanremo, de la ele am moștenit pasiunea asta. Lipit de restaurantul mamei era un magazin Prada, numai cu pantofi. Țin minte că mă uitam de fiecare dată în vitrină, la pantofi… Mereu am zis, ori deschid magazin de pantofi, ori restaurant.
Mergeam la școală, iar sâmbăta și duminica îmi ajutam mama în bucătărie, așa făceam bănuți de buzunar. În Italia, cam așa se practică; aici, în România, dacă părinții își permit financiar, le cumpără orice copiilor, bolizi de lux etc. La noi, în Italia, nu este așa. Lumea bogată nu își răsfață copiii, ci îi învață să aprecieze valoarea banului. De la 13, 14 ani am început să lucrez în bucătărie, apoi m-a pasionat acest lucru.”, a mai povestit Patrizia Paglieri.