Pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun. Tradiții și obiceiuri pe care este bine să le respecți

Atunci când vine vorba de data la care bradul ar trebui să fie împodobit, nu toată lumea păstrează tradiția.
Pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun. Tradiții și obiceiuri pe care este bine să le respecți

Îmbodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai apreciate activități, atât de cei mari cât și de cei mici. De altfel, în seara în care pomul de Crăciun este împodobit, este bine ca întreaga familie să se adune în jurul lui, însă puține persoane știu pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun, potrivit tradiției.

Când încep românii să își decoreze casa de sărbători. Pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun

Atunci când vine vorba de data la care bradul ar trebui să fie împodobit, nu toată lumea păstrează tradiția. Unii își rezervă timp pentru această activitate, încă de la începutul lunii decembrie.

De regulă, această tradiție a împodobirii bradului de Crăciun se făcea în Ajun, dar acum cei care vor să se bucure cât mai mult de spiritul de sărbătoare o pot face mult mai devreme. Majoritatea au ales ca de 1 decembrie să își împodobească bradul.

Una dintre cele mai frumoase tradiții din lume este împodobirea bradului de Crăciun. Ca și ornamente, aveți la dispoziție o gamă variată de culori și modele de decorațiuni, care vor face ca bradul vostru să devină unul deosebit.

Pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun
Pe ce dată se împodobește bradul de Crăciun

Tradiția spune că bradul ar trebui să fie împodobit pe 24 decembrie, în Ajun de Crăciun. Din cele mai vechi timpuri, oamenii alegeau un pom falnic de Crăciun pe care îl împodobeau cu ce decorațiuni aveau prin casă.

Crăciunul este o sărbătoare a iubirii, a bucuriei, a speranței și a vieții. Oamenii își fac cadouri, merg la colindat și pun pe mese bucate alese.

Cum să împodobiți bradul

  • Fixați bradul în suport
  • Aranjați luminițele de Crăciun începând de la baza pomului până în vârf
  • Instalația se pune circular pe fiecare ramură groasă a bradului
  • Puneți beteala începând cu partea de sus a bradului
  • Adăugați decorațiunile și globulețele. Nu încărcați prea mult bradul

Tradiția și semnificația bradului de Crăciun

Despre brad se spune că este pomul vieții, care rămâne mereu verde și îl simbolizează pe Isus Hristos care este veșnic viu. Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun provine de la popoarele germanice, iar între timp a fost preluat și în tradiția creștină.

La noi în țară, bradul de Crăciun a fost împodobit prima dată în 1866, în palatul regelui Carol I de Hohenzollern. De atunci românii au păstrat tradiția până în zilele noastre.

Atunci, bradul de Crăciun se împodobea cu fructe,covrigi, biscuiți sau flori de hârtie. Acum bradul de Crăciun se împodobește cu beteală, globulețe, instalații luminoase și multe accesorii deosebite.

În trecut, dar și în prezent, în vârful bradului se așează un înger sau o stea care să amintească de Nașterea Lui Iisus din Bethleem.

Lucruri mai puțin știute legate de bradul de Crăciun

  • Cel mai vechi document în care se vorbește despre un brad împodobit a fost descoperit în Lituania, la Riga. Documentul datează din anul 1510.
  • În anul 1605 a fost înălțat primul brad de Crăciun într-o piață publică, la Strasbourg – era împodobit numai cu mere roșii!
  • În Statele Unite ale Americii, împodobirea bradului într-un loc public a fost legalizată pentru prima dată în statul Alabama, în anul 1836.
  • În România, primul brad de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în anul 1866, la palatul regelui Carol I de Hohenzollern, iar de atunci s-a preluat această tradiție.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9.2 85 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *