Planta pe care nu e bine să o ții în casă. Aduce mare ghinion

Scris de: Dana Cazacu

21 Apr. 2023

Planta pe care nu e bine să o ții în casă. Aduce mare ghinion

Multe plante sunt considerate aducătoare de noroc și prosperitate. Cu toate acestea, există și plante care aduc lucruri negative în viața noastră. Printre cele mai des întâlnite plante din casele oamenilor se numără și leandrul, însă se spune despre acesta că atrage ghinionul. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre leandru, planta pe care nu e bine să o ții în casă.

Planta pe care nu e bine să o ții în casă. Se spune că aduce numai ghinion

Leandru (Nerium oleander) este o plantă ornamentală foarte populară, cu frunze verzi închise și flori mari și vesele, care variază de la alb la roz, roșu și galben. Cu toate acestea, se spune despre leandru că aduce ghinion. Haideți să aflăm și de ce.

Leandru este originar din regiunile mediteraneene, însă a fost adus și cultivat în multe alte locuri din lume. În unele zone, leandru crește în sălbăticie și este considerat chiar o plantă invazivă. Deși este o plantă frumoasă, este important să știți că toate părțile sale sunt foarte toxice și pot fi periculoase atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie.

Leandrul este o plantă toxică

Având un aspect plăcut, leandrul îl întâlnim adesea și în casele oamenilor, chiar dacă este de obicei utilizat în industria farmaceutică. Această plantă conține o substanță toxică, așa că trebuie să fim foarte atenți atunci când o manipulăm.

Dacă totuși dorim să creștem leandru în locuințele noastre, este important să ne asigurăm că animalele de companie și copiii nu pot ajunge la el. În plus, leandrul este o plantă care preferă climatul cald și uscat și poate fi dificil de întreținut în anumite locuri. Trebuie să acordăm o atenție deosebită condițiilor de creștere și să ne asigurăm că îi oferim leandrului un sol bine drenat, o expunere la soare corespunzătoare și o udare moderată.

„Leandrul este o plantă folosită în industria farmaceutică ale cărei frunze conțin principii active folosite în medicația cardiacă. În cazul în care frunzele sunt consumate necorespunzător, se încetinește ritmul inimii până la oprirea ei. Folosită doar ca o plantă decorativă, ținută în ghiveci, leandrul nu este periculos”, conform specialiștilor.

Planta pe care nu e bine să o ții în casă
Leandrul, planta pe care nu trebuie să o ții în casă

Leandrul nu se dezvoltă bine în interior

Leandrul nu este o plantă de interior potrivită. Așadar, avem un alt motiv pentru care nu trebuie să-l ținem în casă. În plus, acesta are nevoie de multă lumină solară și o climă caldă pentru a crește sănătos.

Așadar, leandrul nu se va dezvolta corespunzător într-un mediu închis, fără suficientă lumină naturală și cu temperaturi scăzute. După cum spuneam și în rândurile de mai sus, toate părțile plantei sunt foarte toxice. Așa că pot fi periculoase, mai ales dacă sunt ingerate. Cel mai probabil, acesta este și motivul pentru care este considerată o plantă aducătoare de ghinion.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
7.9 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *